Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik,' 23 yıl Gülbirlik'te farklı kademelerde
Görev aldıktan sonra 2009 yılında bir sağlık problemi nedeniyle emekliye ayrılmış fakat Gülbirlik'i unutamamış.

Çelik bu nedenle de teklif gelmesi ile tekrar Gülbirlik'e dönmeye karar verdiğini belirtti.

Gülbirlik'te Genel Müdürlük görevine başlayan Hasan Çelik Gülbirlik ve Rosense'nin zaten oturmuş bir yapısının olduğunu söyleyerek "Çarkı tamamen tersine çevirmek gibi bir niyetimiz yok. Bu yıl gül alım dönemi geldiği için geçti. Fakat gelecek yıl için çok köklü değişiklikler planlıyoruz" dedi.

ÇARKI TERSİNE ÇEVİRMEYECEĞİZ

Hasan Çelik Gülbirlik'e Genel Müdür olarak göreve başlaması ile yapacağı çalışmaları anlatırken "Gülbirlik'in oturmuş bir yapısı var. Zaten oturmuş bir sistem olduğu İçin çarkı tamamen tersine Gülbirlik'in pazarlama yapısında süren bir yenilik çalışması olduğunu söyleyerek "ecza depolan ile ilgili başlayan bir pazarlama sistemi var.

Arkadaşlarımız bu konu üzerindeki çalışmalara devam ediyorlar" diye konuştu.

1986 yılının ocak ayında sözleşmeli olarak mütercim tercüman olarak başladığı Gülbirlik'te bir çok kademede farklı görevler aldıktan sonra yaklaşık bir buçuk yıl önce Genel Müdür Yardımcılığından ayrılmıştı.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik liseyi ise imam Hatip Lisesinde okuduğu için Arapça biliyor. Fransızca ve Arapça bilen bir Genel Müdür kazanan Gülbirlik'in önümüzdeki dönem Arap ülkeleri ile ilgili pazarlama çalışmalarına girmesi bekleniyor.

Uzun yıllar Gülbirlik'te çalışması sebebiyle gülü ve birliği yakından tanıyan Hasan Çelik Fransız kozmetik sanayi temsilcileri ile eskiden kalan diyaloglarını tekrar canlandırmış görünüyor. Gülbirlik'in yabancı dil bilen bir Genel Müdüre kavuşmuş olması yeni dönemde daha güçlü bir Rosense'nin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

GELECEK YIL GÜL SEZONU FARKLI AÇILACAK

Gülbirlik'in gelişiminin her safhasında görev yaptığını ve Rosense'nin doğuşuna aktif olarak dahil olduğunu söyleyen Hasan Çelik "bu yıl için gül alım sezonu yaklaştığı için mümkün olmayabilir, fakat-gelecek yıl yapacağımız çok köklü değişiklikler ile daha ileri, daha güçlü bir Gülbirlik ve Rosense oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Hasan Çelik özgeçmişi ile ilgili de bilgi verdi. 1986 yılının ocak ayından 2009 yılının ekim ayına kadar Gülbirlik'te çalıştığını söyleyen Çelik "1977 yılında Üniversite eğitimini Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümüne kayıt yaptırarak 1981 yılında mezun oldum 1983 yılında askere gittim" diyerek 1985 yılında askerden döndükten sonra Gülbirlik'e müracat ettiğini söyledi.

SÖZLEŞMELİ TERCÜMANLIKTAN GENEL MÜDÜRLÜĞE

1986 yılının ocak ayında sözleşmeli mütercim tercüman olarak Gülbirlik'te göreve başlayan Hasan Çelik 23 yıl boyunca aktif olarak Gülbirlik'te çalıştığını söyledi.

Çelik "6 aylık sözleşmeli Mütercim Tercüman olarak başladığım Gülbirlik'te 1987!de Dış Ticaret Şefliğine atandım.

Burada özleşmeli olarak çalışırken 4-5 ay gibi bir süreden sonra Pazarlama Müdür Yardımcılığı görevine atandım. Kısa bir süre sonra Ticaret Pazarlama Müdürü ve ardından Genel Müdür yardımcılığı görevlerini yaptım" dedi.

2009 yılında sağlık problemleri nedeniyle genel müdür yardımcılığından emekli olduğunu belirten Çelik "Yönetim Kurulunun teklifi ile Genel Müdür olarak Gülbirlik'e geri dönmekten çok mutlu oldum" diye konuştu.