Bolat Tamer döneminde yapılan sıçrama ve atılımların kırıntılarıyla idare edip Günü kurtarmaya çalışan Gülbirlik bilindiği gibi geçen yıl bir büfeden daha az kâr açıklamıştı.

Kurumun en tepesindeki isim olan Hasan Demir'in son genel kurul gelir gider raporuna göre 2 yıl önce 5,450 lira maaş aldığı ortaya çıkmıştı. Bunun yanında diğer üyelerin huzur hakkı adı altında aldıkları ücret ise 900 TL olarak açıklanmış, Ayrıca yurt dışı seyahatler ve harcırahların buna dahil olmadığı belirtilmişti.

Yeni atılımlar yapamayan başarısızlıktan başarısızlığa koşan, Gülbirlik yönetimi şimdide rekabet için teşvik istiyor

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’ini karşılayan Isparta’da rekabet edebilir çalışmalar yapmayan Gülbirlik gözü maliyetleri düşürmeye çevirdi.

Avrupa pazarında en büyük rakibi Bulgaristan ile rekabet edebilmek için teşvik isteyen, Teşvik sağlanmadığı takdirde Isparta’nın gülcülükteki gücünü kaybedebileceğini söyleyen Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Gülcülüğü geleceğe taşımak istiyorsak teşvik şart” dedi. 

Diğer yandan, Bakkalların, Lokantacıların, inşaat sektörünün'de dünyayla rekabet etmek için teşvik isteyip istemeceği merak konusu oldu.