Önceki gün konu ile ilgili olarak Gülbirlik Genel Müdürlüğünde bir basın toplantısı yapıldı. Genel Müdürlük makamında yapılan toplantıya; Genel Müdür Bolat Tamer, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve yönetim kurulu üyeleri ile Genel Müdür Yardımcıları katıldı.  

ÇELİK; “AMACIM GÜLBİRLİK’İ BULUNDUĞU

NOKTADAN DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK”  

Bolat Tamer'in emekliye ayrılması dolayısıyla boşalan Gülbirlik Genel Müdürlüğü'ne birlikte 25 yıl hizmet veren Hasan Çelik getirildi. Gülbirlik ve Rosense’ye yabancı olmadığını belirten Çelik, “Bolat bey önderliğinde Gülbirlik ve Rosense bugünkü durumuna gelmiştir. Genel Müdürümüzün şahsi gayretleri takdire şayandır. Rosense ve Gülbirliği daha iyiye götürmek, Türkiye ve dünya çapında en üst seviyelere çıkarmak için çalışacağız. Beni bu göreve layık gören Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum.

Gülbirlik ilimiz ve ülkemiz için bir sembol ve bir ekoldür. Bu kurumumuzu yıllardır çalışarak önemli bir noktaya getirdik. Bu duruma gelmemizde görevini bırakan Genel Müdürümüz sayın Bolat Tamer beyin gayretleri taktire şayandır. Kendisinin bu hizmetlerini hiçbir zaman unutmayacağız.

Ben ise, yönetim kurulumuzla ve personel arkadaşlarımla Gülbirlik’i bulunduğu noktadan daha ileriye götürmek için çalışacağız. Beni bu göreve layık gören ve getiren yönetim kurulumuza teşekkürlerimi sunuyorum. Allah mahçup etmesin ve utandırmasın” dedi.

Toplantıda daha sonra, Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, bu zamana kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer’e teşekkür plaketi verdi. Bolat Tamer de görevini yeni Genel Müdür Hasan Çelik’e devretti.

 Toplantıda bir konuşma yapan Gülbirlik Genel Müdürlüğünden ayrılan Bolat Tamer konuşmasında; “1990 yılında başladığım ve son 10 yılı aralıksız olmak üzere çeşitli aralıklarda yürüttüğüm Gülbirlik Genel Müdürlüğü görevinden bugün itibariyle ayrılıyorum. Yaklaşık 20 yıllık Gülbirlik serüvenini de böylece noktalıyorum.

Bu süre içerisinde gerek Yönetim Kurulu başkanımız Mahmut bey ve gerekse Genel Müdür Yardımcımız Hasan beyle uzun süre birlikte çalıştık. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda Rosense markamız belli bir noktaya geldikten sonra görevimden ayrılacağımı söylemiştim.

Ben aslında geçen yıl ayrılacaktım. Ancak, yönetim kurulumuz bu görevi biraz daha devam ettirmemi istediler. Bizde öyle yaptık ve Rosense’yi ciddi anlamda önemli bir noktaya getirdik. Şuanda Rosense Türkiye’nin dört bir yanında satılan bir ürün olduğu gibi, bu markamızı eczanelere, itriyat depolarına kadar sokmayı başardık. Bu kararımın hepimiz için uygun olduğunu düşünüyorum.

Bilindiği gibi biz Rosense’yi çıkararak kozmetik sektörüne girdiğimizde bir çok kurum ve kuruluş ile bazı siyasiler buna karşı çıktı ve bunu engellemeye çalışanlar oldu. Ancak, şunu şurada söylemek istiyorum ki, bir tarafta bu engellemeler devam ederken bize sadece basın inandı ve destek verdi. Onun için Isparta’daki gazeteci arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Tabi biz yılmadık ve emin adımlarla yolumuza devam ederek bugünlere getirdik.

Bugün Rosense markasıyla gelinen noktaya bakınca geçmiş yıllarda ne kadar ileriyi görebildiğimiz ortaya çıkmıştır. Tabi, bu geçen yıllarda yaptığımız çalışmalarda hatalarımız yok mudur? Elbette bizim de hatalarımız olmuştur. Milletvekilimiz sayın Mehmet Sait Dilek bey bize her zaman desteklerini esirgememiş ve bizzat ilgilenmiştir. Bunun yanında diğer Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç de bir miktar bize desteklerini göstermişlerdir.

Bugün burada uzun süredir yürütmekte olduğum Gülbirlik Genel Müdürlüğü görevimi devrediyorum. Gülbirlik tarihinde bu görevi ilk devreden de ben oluyorum. Buradaki 120 personel arkadaşımız bizim evlatlarımızdır. Onlarla yıllarca birlikte çalıştım, bu arkadaşlarımızla Gülbirliği belli bir noktaya getirdik. Onun için ben başta Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Mahmut Demir ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere tüm personelime teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir de toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bolat beyle 21 yıldır bir şekilde görev yaptık. Kendisi sağlık nedenlerinden dolayı görevini bırakmaktadır. Haklıdır çünkü sağlık ve beslenme çok önemli bilindiği gibi. Kendisini geçmişte ilk Genel Müdür olduğunda biz görevden almıştık. Mahkeme kararı ile geldiğinde kendisi 2 defa da Bakanlık tarafından bu göreve atanmıştır. Son gelişinde ise kendisini biz göreve getirdik. Kendisi ile uzun yıllar birlikte çalıştık ve kendisine buradan yönetim kurulum adına Gülbirlik’e yaptığı tüm katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Bolat Tamer beyden boşalan Gülbirlik Genel Müdürlüğü görevine de, uzun yıllar bu kurumda çalışmış tabiri caizse çıraklıktan Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükselmiş olan Hasan Çelik arkadaşımızı yönetim kurulu olarak göreve getirdik. Ben, Hasan Çelik arkadaşımıza da yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.