Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'inin karşılandığı Isparta’nın gururu olan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK)  bünyesinde hizmet veren Rosense Kozmetik Merkezi tadilattan geçirildi, laboratuvar son teknolojiye uygun modern cihazlarla donatıldı.

Konuya ilişkin olarak Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik yaptığı açıklamada, yaklaşık iki aydır devam eden Gülbirlik Genel Müdürlüğü ve Rosense Kozmetik Tesisindeki tadilat çalışmalarının tamamlandığını kaydetti. Çalışmalar kapsamında Rosense Kozmetik Merkezi’nin yeni baştan düzenlendiğini ve laboratuvar zemini ile duvarların antibakteriyelkaplama şeklinde düzenlendiğini belirten Çelik, “Bu çalışmalarımızı istanbul’dan gelen özel bir ekip tarafından gerçekleştirdik” dedi.

KOZMETİK MERKEZİNDEKİ

LABORATUVAR MODERN

CİHAZLARLA DONATILDI…

GülbirlikRosense Kozmetik Tesisi’ndeki tadilat ve modernizasyon çalışmaları kapsamında laboratuvardaki cihazlar yenilendi. Gelişen teknoloji doğrultusunda sözkonusu laboratuvarı Dünyaca ünlü kozmetik şirketlerinin laboratuvarlarındaki gibi modern cihazlarla donatmak için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Dünya Kozmetik Sektöründe söz sahibi olmak adına modernizasyon çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede laboratuvarımızdaki cihazları son teknolojik cihazlarla donatmış durumdayız” dedi.

AMAÇ ÇEVRECİ

ÜRÜNLER

GELİŞTİRMEK…

Gülbirlik Rosense kozmetik ürünlerin bugün Avrupa ve Dünyanın birçok kentindeki mağazaların vitrinlerinde satışa sunulduğunu kaydeden Genel Müdür Hasan Çelik, “Özellikle ihracat için yeni çevreci ürünler geliştiriliyor. Ürün çeşidimiz her geçen gün artmaya devam ediyor,bugün için Rosense’de üretilen ürün sayımız kozmetik ve gıda olmak üzere yaklaşık 130 dolayındadır. Gül suyu üretiminin dışında kozmetik ürünlerimiz cilt bakım ürünleri, krem çeşitleri, parfümler, sabunlar,yüz temizleyiciler, banyo ürünleri, jel, saç bakım vb. gibi çeşitli ürünlerden oluşmaktadır. Rosense kozmetik tesisinde ayrıca gıda ürün çeşitleri olarak lokum, reçel, şurup vb. gıda ürünlerinin üretimini gerçekleştiriyoruz” dedi.

ROSENSE ÜRÜNLERİ

DÜNYANIN DÖRT

BİR YANINDA

SATIŞA SUNULUYOR…

Gülbirlik’e bağlı Rosense Kozmetik Tesisi’nde üretilen kozmetik ürünlerin bugün Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu ülkelerindeki birçok kentteki büyük mağazalarda satılmakta olduğunu belirten  Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Yurtdışından Rosense ürünlerine aşırı talep var, oraya özel ürünler de geliştiriyoruz. Yurt dışına ayrıca online aracılığıyla da satışlar gerçekleştiriyoruz. Bu şekide önemli gelir elde ediyoruz. Amacımız ürün çeşidimizi daha fazla artırmak ve Dünyanın dört bir yanında Rosense ürünlerimizin tanıtımını ve satışını gerçekleştirebilmektir” dedi.

Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre başta olmak üzere gibi çeşitli Avrupa ülkelerindeki birçok önemli merkezdeki raflarda Rosense ürünlerinin satışa sunulduğunu hatırlatan Çelik,  “Buralardaki raflara bir ürün koyabilmek inanın çok zor. Ama biz Rosense olarak bunu başarmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi. Avrupa’ya gönderilen ürünlerin kalitesinin yanı sıra ambalaj ve pek çok özelliğinin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Çelik, “Gül suyu başta olmak üzere, el vücut kremleri, losyon, yüz temizleme ürünleri, güneş kremi, parfümler üretiyoruz. Ambalaj değişikliğiyle beraber kozmetiğe gıdayı da dahil edersek yaklaşık 130 dolayında barkotlu ürünümüz var” dedi.

ROSENSE SAYESİNDE

MARKANIN PAZARINI

GENİŞLETTİK…

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik yaptığı açıklamada, Isparta'nın dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini tek başına karşıladığını, Gülbirlik'in de Isparta'da gül üreticilerinin bir araya geldiği en büyük kooperatif olduğunu hatırlattı. Birliğin özellikle Nisan ve Mayıs aylarındaki hasat döneminde gülün yağının çıkartılmasına dönük faaliyetler yürüttüğünü anlatan Çelik, gülden çeşitli kozmetik ürünleri de geliştirdiklerini söyledi. Söz konusu ürünlerin pazarlanması için birlik çatısı altında Rosense markasını oluşturduklarını dile getiren Çelik, 17 yılda markanın pazarını genişlettiklerini ifade etti.

GÜLBİRLİK VE ROSENSE’DE

YAKLAŞIK 100 PERSONEL

İSTİHDAM EDİLİYOR…

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Gülbirlik ve Rosense bünyesinde halen yaklaşık 100 personelin istihdam edildiğini belirterek, “Rosense Kozmetik Tesisimizde 2 biyolog, 2 kimyager, 1 ziraat mühendisi ve 1 gıda mühendisi görev yapmaktadır.” Dedi.

GÜLBİRLİK’E DAİR…

Maksimum bilgisayardan dev kampanya… Maksimum bilgisayardan dev kampanya…

1954 yılından itibaren Gül Yağı üretimi yapılmaktadır.

%100 Doğal Katkısız Üretim Yapılmaktadır
8000 daimi, 4000 aktif çiftçi üyesi verdır.
Her yıl 1500 - 2000 ton gül yaprağı işlenmektedir.
4 ünite gül yağı ve gül konkreti tesisi vardır.
Dünyanın en büyük gül yağı üretici topluluğudur.