Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, gülçiçeği alım kampanyasının 20 Mayısta başladığını bildirdi. Çelik, bu sezon rekolteyi 7 bin ton civarında beklediklerini ve bunun 2500 - 3000 tonunu almayı planladıklarını açıkladı.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, gülçiçeği sezonun başladığını müjdeledi. Sezonu 20 Mayıs'ta açtıklarını bildiren Çelik, birlik olarak bu sezon rekolteye göre alım yapacaklarını açıkladı. Ortalama 7 bin ton civarında rekolte beklediklerini ve bunun da 2500 ya da 3000 bin tonunu almayı planladıklarını belirten Çelik, şu açıklamada bulundu:

 "Bilindiği gibi ilimizin hatta ülkemizin gül ve gül-yağı sektörünün öncülüğünü yapan Gülbirlik'tir. Her yıl olduğu gibi bu yılda üreticilerimizin ürettiği gülçiçeklerini alacağız. Alım kampanyamızı fiilen önceki gün başlatmış bulunuyoruz ve iki gündür alımlarımız sürüyor.

Gülçiçeği alım bölgemiz içinde bulunan Kılıç ve Senir Kasabalarından gül çiçekleri gelmeye başladı. Bugün ve önümüzdeki günler de diğer bölgelerde açan gülçiçeklerini de almaya başlayacağız. Bilindiği gibi bu yıl yağış bir hayli fazla oldu.

Onun için, gülçiçeği kampanyamızı da geç başlatmak zorunda kaldık. Zira normal şartlarda Nisan ayı sonu ve Mayıs ayı başı gibi kampanya başlaması gerekiyordu. Ancak, yağışların uzun sürmesi ve güneşin bir türlü kendini göstermemesi nedeniyle bu sürede 20 günlük bir gecikme yaşandı.

İnşallah önümüzdeki günlerde havalar iyileşir ve güneş kendini gösterirse gülçiçekleri de yoğun bir şekilde   açacaktır.  Tabi gülçiçeği alımı konusunda herhangi bir hedef rakamı söylemek mümkün
değil.

Çünkü bu yağışlar bazı bölgelerde gülçiçeklerinin geç açmasına neden olurken, başka bir bölgede ise yağmurdan sonra gelen sıcaklarla verimin fazla olmasına ve çiçeklerin daha fazla açmasına neden olmaktadır.

Bu nedenle, şuanda nereden ne kadar gülçiçeği geleceğini tahmin edemiyoruz. Daha önceki yıllarda da söylediğimiz gibi en ideal gülçiçeği rekoltesi 7 bin tondur.

Bizde Gülbirlik olarak bu rakamı bulamaya çalışacağız. Eğer, rekolte 7 bin ton olarak gerçekleşirse Gülbirlik olarak bunun 2 bin 500 - 3 bin tonunu almayı planlıyoruz" dedi.

Çelik, Gülbirliğe bağlı 6 Kooperatif ve 50 alım merkezinde gülçiçeği alımlarının devam ettiğini belirterek, bunların Kılıç, Senir, İslamköy, Yakaören ve Güneykent'teki fabrikalarda işlendiğini sözlerine ekledi.