Gülcü Mahallesi sakinleri sıcakların artması ve kuraklık tehlikesi nedeniyle dün Cuma namazına müteakip yağmur duası yapıldı.

Mahalle sakinlerinin düzenlediği yağmur duasına İl Müftüsü İsmail Öncel, Gülcü Camii İmam Hatibi Abdullah Selçuk ve çok sayıda mahalle halkı katıldı

Cuma namazı öncesi Gülcü Camiinde İl Müftüsü İsmail Öncel tarafından vaaz verildi. Müftü Öncel, vaazın sonunda öğle ezanına kadar camide "Yağmur Duası" etti. Duaya, camiyi dolduran binlerce vatandaş hep birlikte "amin" dedi. Cuma namazına müteakip ise Cami çıkışında tekrar dua edildi ve yağmur yağması için Cenab-ı Allah"tan niyazda bulunuldu. Daha sonra ise, yağmur duası için hazırlanan irmik helvası vatandaşlara dağıtılarak ikram edildi.

İl Müftüsü İsmail Öncel, Cuma namazı çıkışı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bilindiği gibi, tüm dünya ve dolayısıyla ülkemiz ve ilimiz bu küresel ısınma ile ortaya çıkan kuraklık kötü durumlara neden olmaktadır. Bu olumsuzluğun ortadan kalkması ve beklenen yağmurun yağması için Gülcü Mahallesi halkımız "Yağmur Duası" tertiplemişler.

Beni de davet ettiler ve bende bu davete icabet ederek cemaatimizin yağmur duasına katıldım. Bu doğrultuda Gülcü Camimizde Cuma namazı öncesi yağmur duamızı yaptık ve Cenab – ı Allahımıza dileklerde bulunarak biz günahkar kullarına yağmur ihsan etmesini istedik.

İnşallah Allahımız beşikteki çocuk hürmetine, belleri bükülmüş dedelerimiz hürmetine dualarımızı kabul eder ve Isparta"mıza beklediğimiz yağmuru bahşeder. Yağmur bize her zaman lazım. Bir diğer soru ise suyumuzu çoğu zaman boşa harcıyoruz. Bununla ilgili de cami de bir vaaz vermeyi düşünüyoruz” dedi.

Gülcü mahallesi muhtarı Adem Altıntaş ise, “ Sıcakların aşırı artmasından dolayı ilerleyen zamanlarda kuraklık olabileceğini düşündük ve mahalle sakinleri olarak içinde bulunduğumuz mübarek üç aylarda böyle bir organizasyon gerçekleştirdik.

Vatandaşlarımızın ilgisi son derece iyiydi. İnşallah böyle bir organizasyonları Ramazan ayında daha kapsamlı yapmayı düşündüklerini” belirtti.