YOK BÖYLE BİR ACI

25 yaşındaki Salih Takmaz'ın, elektrik ve su faturasını ödeyemediği için Valilik Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'na (SYDV) eşi Seval Hanım ile müracaat etmesi çok acı bir yaşam öyküsünü de gün ışığına çıkardı.

AĞLATAN GÜLME HASTALIĞI

Salih Takmaz'ın SYDV'den yardım istemesinin perde arkasında derin bir acı yatıyor. Zira Salih Takmaz, vatani görevini yapıncaya kadar sağlıklı ve çalışan bir fert idi.

Ancak 2007 yılında Siirt'te askerlik görevini yaptığı sırada hain terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada 4 arkadaşının şehit düşmesi O'nun hayatını alt üst etti. Yaşadığı derin acı ve şoktan sonra sivil hayatında da çok önemli hasarlar ve izler kaldı: Gülme Hastalığı.

BABAMIN CENAZESİNDE BİLE GÜLDÜM

Hain terör örgütü PKK ile 2007'de 17 kişilik bir TİM ile çatışmaya girdiklerini söyleyen 25 yaşındaki Salih Takmaz, "4 vatan kahramanı arkadaşım şehit düşmüştü. 2 arkadaşım da gazi olmuştu. 11 kişi kurtulduk. Ben yara almadım. Ama o acı, derin izler bıraktı. O andan sonra gülme hastalığına yakalandım. Aklıma olabilecek en kötü durumları, senaryoları getiriyorum, hayal kuruyorum, facia düşlüyorum.

Ama gene olmuyor, Gene gülüyorum, Gülme krizine giriyorum. Bu krizde ortalama 1 saat sürüyor" dedi.

GÜLEN ADAM FİLMİ GERÇEK OLDU

Rahmetli oyuncu Kemal Sunal'ın 1989 yılında başrolünü oynadığı Gülen Adam filmi Isparta'da gerçek oldu. 25 yasandaki Salih Takmaz, askerde yaşadığı sorunlar nedeniyle gülme hastalığına yakalandığını söyledi.

YARDIM EDİLSİN, TEDAVİ OLMAK İSTİYORUM

Askerlik dönüşü sivil hayatta iken bir çok kez doktora gittiğini anlatan Takmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hekimler, o anın izlerinin kaldığını düşünüyor. Çare bulamıyoruz. Acılı durumlarda bile gülüyorum. Etrafım yanlış anlıyor.

Lütfen bana yardım edin. Tedavi olmak istiyorum. Babamın cenaze töreninde bile gülmüşüm. Bu bir kriz. O anları maalesef kontrol edemiyorum. Bir başladı mı, ortalama 45 dakika ile 1 saat arasında sürüyor."

İŞ BULAMIYORUM, KAZARA İŞE GİRSEM DE HEMEN ÇIKARTIYORLAR

Gülme hastalığı nedeniyle iş bulamadığını, kazara bir işe girse de kriz anından sonra hemen işine son verildiğini anlatan Takmaz, yardım istedi.

ÇOCUKLARIMA MAMA ALACAK PARAM YOK

Eşi Seval Hanım ile birlikte Isparta Valiliği'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Salih Takmaz, şöyle konuştu:

"Evli ve 2 çocuk babasıyım. Biri 2, diğeri 5 aylık iki çocuğum var İş bulamadığım için ev kirası, elektrik, su faturalarını ödeyemiyorum.

Şimdi de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım istemeye geldik. Hurdacılık yaparak para kazanmaya gayret ediyorum. Tedavi olmak istiyorum. Lütfen bana yardım edin." dedi.

Akdeniz