Isparta Emniyet Müdürlüğü önderliğinde kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla hazırlanan ''Gülen Yüzler'' projesi, Gelendost ilçesinde tanıtıldı.
Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin, ''Gülen Yüzler'' projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, aile içi şiddetin asıl mağdurlarının kadınlar ve yaşlılar olduğunu, ancak çocuklar ve erkeklerin de zaman zaman şiddete maruz kaldıklarını bildirdi.
Şiddetin eğitimsizlikten kaynaklandığını vurgulayan Peşin, ''Şiddeti önlemenin yöntemi, aile bireylerini bu konuda eğitmektir. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüklerimize büyük görev düşmekte'' dedi.
Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Özgür Taşkın da, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda ''sıfır tolerans'' ilkesiyle hareket ettiklerini anlattı. Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için toplumda duyarlılığın geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Taşkın, şöyle konuştu:
''Kadına yönelik şiddet konusunda zihniyet dönüşümünün sağlanmasına yönelik çalışmaların yanı sıra mağdurların korunması, tedavisi ve rehabilitasyonu, şiddet uygulayanların cezalandırılması ve rehabilitasyonu gibi çok yönlü ve topyekun bir mücadelenin yürütülmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, birçok farklı kurum ve kuruluşun birlikte hareket ederek hizmet sunabileceği iyi yapılandırılmış bir işbirliği mekanizması oluşturulmalıdır.''
Taşkın, şiddete maruz kalan kadınlarla etkili iletişim kuracak ve hukuki prosedürlerin tamamlanmasını sağlayacak, aynı zamanda hukuki sürecin sonunda mağdurun evinde şiddet unsurunun devam edip etmediğini takip edecek irtibat görevlilerinin belirlendiğini bildirdi.