Isparta Emniyet Müdürlüğü önderliğinde şiddet mağduru kadınlara yönelik hazırlanan ''Gülen Yüzler'' projesi Eğirdir'de tanıtıldı.

Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, aile içi ve kadına yönelik şiddet konusunun toplumda sık sık gündeme geldiğini ve herkesi rahatsız ettiğini belirtti.

İnsanın Allah'ın yarattığı en değerli varlık olduğunu anlatan Yılmaz, değerli bir unsura nasıl saygı gösteriliyorsa, insana da aynı saygının gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Şiddetin psikolojik bir sorun olduğunu kaydeden Yılmaz, ''Sorunun çözümü için şiddet uygulayan kişilere ciddi bir baskı uygulamak gerekir ki, yaptığı işin en aşağılık iş olduğunu anlasın'' dedi.
Kaymakam Yılmaz, şiddeti önlemek amacıyla ilçede sık sık bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de, şiddete yönelik projelerden herkesin ders çıkarması gerektiğini belirtti.
Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Emniyet Amiri Özgür Taşkın da, ''Gülen Yüzler'' projesi hakkında bilgiler verdi. Şiddete maruz kalan kadınların yalnız olmadığını bu proje ile gösterdiklerini anlatan Taşkın, ''Bize ulaşan şiddet mağduru insanlara anında müdahale ederek, yasal hakları kendilerine anlatılıyor'' dedi.
Toplantıda proje için hazırlanan kısa film izletildi. Program sonrası ''şiddet'' konulu basında çıkan haberlerin yer aldığı sergi gezildi.