Program erkek öğrenciler için şehir merkezindeki yüz elli cami on beş bölgeye ayrılarak cuma akşamları yatsı namazında, kız öğrenciler ise Kur’an Kurslarında cumartesi günleri bir araya geldiler.

Haftalık gündemler oluşturularak uygulanan programda birinci dönemin son gündemi “Vaktimizi Değerli Kılmak” oldu.

Son buluşmaların bölge toplantıları şeklinde gerçekleştiği Şehr-i Gül Camisinde icra edilen programa İl Müftüsü Bayram ŞAHİN konuk oldu. Bu mahalledeki yüzün üzerinde gencin buluşmuş olduğu programda konuşan İl Müftüsü Şahin, gençlere vakitlerini nasıl değerlendirebilecekleri konusunda tavsiyelerde bulundu. İslam’da zamanı boşa harcamanın olmadığını, kulluğun ömrümüz boyunca devam ettiğini ve bize verilen bu süreyi ne kadar değerli kılabilirsek insanlar arasında da Allah katında da o kadar değerli olacağımızı ifade etti. Şahin gençlere tatilde de camileri boş bırakmamalarını, akrabalarını ziyaret etmelerini ve kendilerini geleceğe hazırlama adına boşa geçirecek bir dakikamızın bile olmaması gerektiğini, yine müftülüğümüzce şubat tatilinde yapılacak olan etkinliklere katılmalarını tavsiye etti.

Sekiz şubatta ikinci dönem için tekrar buluşmak için sözleşen gençlere çeşitli ikramlar yapıldı ve hediyeler verildi.

İl genelinde binden fazla gencin bir arada gerçekleştirildiği programda gençler ikinci dönemi sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler.