Türk Hava Kurumu (THK) Isparta Şubesi'nce Gülistan Lisesi'nde düzenlenen Model Uçak Kursu'nu başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.
Okul bahçesinde düzenlenen törene THK Isparta Şubesi Başkanı Zafer Çağlar, okul yöneticileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Çağlar, törende yaptığı konuşmada, okullarda kurulan havacılık kulüplerinde sertifikalı öğretmenlerce düzenlenen kursların sürdürüldüğünü belirterek, Gülistan Lisesin'deki kursa 10 öğrencinin katıldığını ve sertifika almaya hak kazandıklarını söyledi.
Düzenlenen kurslarda kullanılan malzemeleri ücretsiz karşıladıklarını ifade eden Çağlar, gençlere havacılığı sevdirmek ve boş zamanlarını yararlı faaliyetlerle geçirmelerini hedeflediklerini söyledi.
5 yılda 1500 gence bu eğitimi verdiklerini dile getiren Çağlar, ''Gençler için yaz aylarında Ankara. İnönü ve Selçuk'taki eğitim merkezlerimizde ücretsiz paraşüt, planör, yamaç paraşütü ve radyo kontrollü uçak kursları veriyoruz. Bu konuda daha geniş bilgi almak için kurumumuzun www.thk.org.tr adresine başvurulabilir'' diye konuştu.
Konuşmanın ardından, kursu başarı ile bitiren öğrencilere sertifikaları verildi.