Mahallenin bir kısmı kentsel dönüşümün yapılmasını isterken diğer bir kısmı da kentsel dönüşüme karşı çıkıyor. Gülistan mahallesinde kentsel dönüşümün başlamasını isteyen müteahhit ve mahallenin önde gelenleri Mahalleli arasında uzlaşmayı sağlamak için yoğun çaba sarf ediyor.
 
Kentsel dönüşüme karşı çıkan mahalleliler kendilerinin mağdur edileceği endişesini taşıyor.
 
Kentsel dönüşümün gerçekleşmesini isteyen gülistan mahallesinin önemli bir kısmı ise Kentsel dönüşümün şart olduğunu bu şekilde mahallenin yaşanmaz bir hale geleceğini ve evlerin değerinin giderek azalacağını belirtiyor.
 
Ispartalı müteahhitler ise Gülistan mahallesinde kentsel dönüşümün gerçekleştirmek için yoğun bir çaba sarf ediyor.
 
Isparta belediyesi ise mahallede kentsel dönüşümün başlayabilmesi için gerekli imar değişikliği yaparak on iki kata kadar kat izni vermişti.
 
Gülistan mahallesinde yaşayan kanaat önderleri ve sivil toplum örgütü yöneticiliği ise mahalleli arasında uzlaşıyı sağlamak için yoğun bir çaba sarf ediyor.
 
Önümüzdeki günlerde kentsel dönüşüme karşı çıkan veya kentsel dönüşümün isteyen vatandaşların birlikte katılacağı bir bilgilendirme toplantısı yapılacağı öğrenildi.
 
Mahalle sakinleri kentsel dönüşüm sebebiyle mahallede ciddi bir gerginlik ve tartışmaların yaşandığını belirterek bir an önce sorunun çözülmesi gerektiğinin altını çizdiler.
 
Kentsel dönüşüme karşı çıkan mahalle sakinlerinin özellikle sistemin nasıl işleyeceği konusunda endişelerinin olduğu öğrenildi.
 
Diğer taraftan kentsel dönüşüm isteyen vatandaşların ise evlerin değer kazanması için bir an önce yeni yapılanmanın başlaması gerektiğini belirttiği kaydedildi.
 
Gülistan mahallesindeki kentsel dönüşüm konusunda fikir ayrılığının kısa süre içinde giderilmesi bekleniyor.