Belediye, 343 bin m2'de 344'ü müstakil 1288 meskenin bulunduğu mahallenin kentsel dönüşüm talebini topyekûn karşılamak için çalışma başlattı.

Gülistan Mahallesi'nde şu an başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları 21 siteli mahallenin sadece yol cepheli alanlarını ilgilendiriyor. Geçmiş dönemki mecliste alınan karar gereği, şu an yıkımı gerçekleştirilen sitelerdeki kat yüksekliği 5 kattan 12 kata çıkardıldı. Ancak iç kesimlerdeki müstakil evler ve apartman dairelerinin kentsel dönüşüme girmesi için imar tadilatı gerekiyor. Belediye ise bu yönde gelen talepleri 'bütüncül bakış' yaklaşımı nedeniyle reddediyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI AMA DİĞER SAKİNLER DE İSTİYOR

Geçmiş dönem belediye meclisinde AK Partili üyeler, DP'liler ve muhalif MHP'li üyelerin oylayıyla Gülistan'da kentsel dönüşüme uyum için alınan karar sonrası Isparta geç de olsa kendisini kentsel dönüşüm süreci içerisinde buldu. Gülistan'da özellikle yol kenarında emsali uygun sitelerde 5 katlı yapılaşmayı 12 kata çıkaran karar sonrası şantiye çalışmaları hız kazandı. Orma evleri, Sağlık evleri, Bayındırlık evleri ve son olarak Gülkent evleri yıkılarak kentsel dönüşüm süreci içerisine alındı. Yerlerine daha modern, güvenilir ve sağlam binalar yapılacak.

BÜTÜNCÜL BAKIŞ YAKLAŞIMI

Ancak kentsel dönüşüm çalışmalarında orada yaşayan insanların bir bomba üzerinde oturduğu, blinaların riskli olduğu bilimsel testlerle anlaşılması rağmen Gülistan'da yeni bir adım atılmedi. İç kesimde kalan siteler ve müstakil yapıların kentsel dönüşüm için Isparta Belediye Meclisi'ne yaptığı imar tadilatı başvuruları 'bütüncül bakış' yaklaşım gerekçesi ile sürekli redededildi.

1288 HANE VAR

Isparta Belediyesi'nin Gülistan'da diğer sakinlerin de bu fırsattan ve imkandan faydalanması için yeni bir çalışma içerisinde olduğu öğrenildi. Davraz Mahallesi'nde riskli alan ilan süreci öncesi gerekli olan ön anket çalışmasını tamamlayan Belediye, bunzer bir çalışmayı Gülistan için de planladı. 343 bin m2'lik üçgen şeklindeki Gülistan Mahallesi'nde 21 sitede 944 daire bulunuyor. Gülistan'da 344 adet de müstakil ev var. Belediye, burada yaşayanların tamamına ulaşıp, kentsel dönüşüm konusundaki fikirlerini alacak. Ön anket sonucuna göre, Gülistan'da riskli alan ilanının olabileceği belirtiliyor. Mahallenin riskli alan ilan edilebilmesi için önce mahalle sakinlerinin onayı daha sonra da Bakanlar Kurulu'nun onayı gerekiyor.