KOSGEB 6’ncı KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri sahiplerini buldu.

Dün (26.12.2019) KOSGEB 6’ncı KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri nedeniyle Ankara’da KOSGEB Başkanlık Binası’nda bir tören düzenlendi.

KOSGEB Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile birlikte 7 kategoride birinci olan finalistlere ödüllerini verdi.

Zorlu Eleme

2 binin üzerinde KOBİ ve girişimci, 7 farklı kategoride birinci olmak için yarıştı. Bu başvurular içerisinden her kategoride ödül alabilecek ilk üç başarılı firma finalist olarak belirlendi. Jüri üyeleri 21 finalistten 7 birinciyi belirledi.

Kendi kategorisinin 1.’si olan Isparta’lı girişimci Gülşah Gürkan’a, Kadın Girişimci Ödülü’nü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdi.

Kadın Girişimci Ödülü İçin Başvuruda Aranan Kriterler: Başvuru yapılan yıldan önceki 3 (üç) mali yıl içinde işletme kurmuş olup, geleceğe dair büyüme stratejileri geliştirmiş,

istihdam ve net satış hasılatı tutarında artan bir performans sağlamış, yeni girişimciler için rol model oluşturmuş, işletmedeki kurucu ortaklık payı ve başvuru esnasındaki ortaklık payı en az %50 (elli) olan kadın girişimci olmak.

Değerlendirme Kriterleri: İşletmedeki istihdam sayısı, ihracat yapılması, ihracat yapılan ülke sayısı, teknoloji kullanımı/üretimi ve yenilikçilik, kurumsallaşma, rekabetçilik, verimlilik, gerçekleştirilen projeler, bölgeye/sektöre katkı, çevreye duyarlılık, vb.

Isparta’dan yola çıkan ve Isparta’nın bir değeri olan GÜL’e yenilikçi çalışmalarla katma değer katıp GÜL’ü ve Isparta’yı dünyaya tanıtan Gülsha Kozmetik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin sahibi Gülşah Gürkan tüm değerlendirmelerde başarılı olup Kadın Girişimci olarak Türkiye 1.’si oldu.

KOSGEB Isparta Müdürlüğü tarafından 3 farklı programda desteklenerek devlet destekleri ile projelerini adım adım gerçekleştiren Gülşah Gürkan kadın girişimciler için Isparta’da ve Türkiye’de bir rol model oldu.

Törende 21 finalist arasından sıyrılarak ödül almaya hak kazanan işletmeler şöyle:

İhracatçı KOBİ Ödülü: Taleworlds Entertainment

İnovatif KOBİ Ödülü: SENTES-BİR Metalürji

İş Birliği Güç Birliği Yapan KOBİ Ödülü: Asis Elektronik

Dijital KOBİ Ödülü: Emko Elektronik

Genç Girişimci Ödülü: Merger Ayakkabı

Kadın Girişimci Ödülü: Gülsha Kozmetik

İnovatif Girişimci Ödülü: Pergo Medikal

Jüri Özel Ödülü: Hidromek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan ödülünü alan Gülşah Gürkan ve KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt