Muhtarlar ile işbirliği

Emniyet, 13 gündür kayıp olan engelli 31 yaşındaki Gülsüm Doğan’ı bulmak için çok ciddi bir çalışma yürüttü. Genç kadının en son Kırazlıdere mevkisinde Belediye işi yapan yüklenici firma işçilerince görülmesinin üzerinden dikkatler o bölgeye çevrildi. Polis, jandarma ve AFAD günlerce Kirazlıdere-Ağlasun yol güzergahında arama yaptı. Bölgede dronlar uçuruldu ama sonuç alınamadı.

Bölgeyi iyi tanıyan Dere, Keçeçi ve Doğancı Mahalleleri muhtarları da aramalarda polise ve diğer ekiplere yardımcı oldu. Dere Mahallesi Muhtarı Şakir Taştekin, bölgede çobanlık yapan mahalle sakinleri ile temasa geçti. En küçük detaylar polise aktarıldı.

En son Dere Mahalleli 2 gencin bir kadını bohçası kafasında yürürken gördüklerini, arkasından da Brodway marka bir aracın yavaş bir şekilde hareket ettiği bilgisi Muhtarlar aracılığıyla Emniyet Müdürü Metin Akay ve ekiplere iletildi. Emniyet ekipleri MOBESA’lardan Kirazlıdere’de çıkan 4 Brodway aracı tespit etti. Ancak çobanın araçta 1’i bayan 3 kişinin olduğu bilgisi üzerine eşgale uyan araç ve sahibi tespit edildi. Emniyet ekipleri cumartesi gecesi araç sahibi ile görüştü. Özürlü kadının en son görüldüğü yer ve yürüyüş güzergahı tespit edildi.

Bu sabahtan da tarif edilen bölgede arama çalışmalarına devam edildi. Emniyet ekipleri iz ve kadavraya duyarlı köpeklerle, AFAD ekipleri, Jandarma ve gönüllü dağcılar genç kadının cesedi Kirazlıdere-Ağlasun yolu üzerinde İlçe sınırlarına giren bir bölgede ağaçlar arasında bulundu. Gülsüm Doğan’ın yürüyerek oraya kadar gittiği, akşam saatlerinde uyumak için ağaçların arasına gidip, ceketini altına sererek yattığı öğrenildi. Genç kadının Kirazlıdere’de görüldüğü günün akşamı (22 Aralık) donarak soğuktan öldüğü tespit edildi. Genç kadın üzerinde başka bir bulguya rastlanmadı. Cenaze otopsi için Burdur’a götürüldü.

Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sabri Küyük de kadının cesedinin bulunduğu yere giderek çalışmaları denetlediler. Emniyet Müdürü Akay, Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi ile Dere Mahallesi Muhtarı Şakir Taşçeken’e olayın aydınlatılması için verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Zihinsel engelli Gülsüm Doğan, kendisi gibi rahatsız olan annesi ile birlikte köyleri Gelendost Çaltı’ya gitmek için köy garajına gitmiş, genç kadın 22 Aralık günü kayıplara karışmıştı. Gülsüm Doğan’ın en son Belediye yüklenici firma işçilerince Kirazlıdere’de görülmesi nedeniyle çalışmalar o bölgede yoğunlaştırılmıştı.