Gülbirlik bir ilke imza atacak

Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer gülün tüm özelliklerini içeren bir kitap çıkaracaklarını belirtti. Tamer yaptığı basın toplantısında ayrıca Gülbirlik ailesine İstanbul Üniversitesi Cerrah Paşa Tıp Fakültesi Deontoloji ve Tıp Tarihi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayten Altıntaş"ın Danışman olarak alındığını belirtti. Kısa bir konuşma yapan Tamer şunları söyledi” Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Gülbirlik ailesine katılarak Gülbirlik"in danışmanı olmuştur. Biz ilk defa Gülbirlik ailesine bir danışman alıyoruz. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ederim.

 

Yakın tarihte de kozmetik sanayiinin Türkiye"de önemini vurgulayacak olan bir danışman arkadaşı da Gülbirlik"e davet edeceğiz. Şimdiye kadar Gülbirlik ailesi olarak gülün tıpta nerelerde kullanıldığını maalesef bilmiyorduk. Hocamızla bu durumları öğreneceğiz. Ayrıca yılbaşında gül şerbetinin de piyasaya çıkaracağız” dedi. Daha sonra söz alan Gülbirlik"in yeni Danışmanı Prof. Dr. Ayten Altıntaş ”Gül İslamiyet"ten bu yana ilaç olarak kullanılıyor. Ben son 5 yıldır gülün peşindeyim ve araştırmalar yapıyorum. Binlerce yıl hekimler gülü ilaç olarak kullanmışlardır.

 

Gülden meydana gelen; Gülsuyu, Gül yağı, gül macunu çok önemlidir. Gül suyu; sivilce hastalıklarında ve serinletici olarak bebeklerde hanımların ciltlerinde kullanılır. Gül yağı; ruh hastalıklarında kullanılır. İbni Sina"nın bile gül yağı kullandığı söylenmektedir. Gül macunu(Şerbeti); şeker ve baldan meydana gelir. Mide için kullanılır. Hazımsızlıklar için kullanılır. Mide karaciğer hastalıkları için çok önemlidir.

 

Gülü önce kendimiz öğreneceğiz. Sonra dünyaya tanıtıp öğreteceğiz. Bugünkü tıp, gülün etkilerini maalesef bilmiyor. Eskiden tıpta, doktorla, hasta arasına kimse girmiyordu. Şimdi ise menfaat var, para var. Bunun için bizde gülün önemini belirtmek amacıyla yılbaşında bir kitap çıkaracağız. Bu yılbaşı çıkacak olan kitap resimli olacak. Gülü Isparta"ya getiren İsmail Efendi, Isparta"da gülcülüğü başlatarak çok önemli bir olayı gerçekleştirmiştir. İsmail Efendi gül yağının satılmasına öncülük yapmıştır” dedi.