Belediye Meclisi Kasım ayı son oturumuna SDÜ Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencileri de katıldı. Ancak öğrenciler beklemediği bir manzarayla karşılaştı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile AK Parti grubu bütçe görüşmelerinde birbirini bombaladı.

Belediye Meclisi Kasım son oturumuna 2015 yılı mali bütçe görüşmeleri damgasını vurdu. Görüşmelerde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile AK Parti Grubu arasında kavga çıktı.

ÖĞRENCİLERİN ÖNÜNDE OLMASI HOŞ OLMADI

Öte yandan Meclis Üyeleri son oturumda yalnız değildi. SDÜ Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencileri de meclisi izlemek için belediyeye geldi. Ancak öğrenciler beklemedikleri bir manzarayla karşılaştı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2015 yılı Mali Bütçe görüşmelerinde AK Parti grubunu öğrencilere şikayet etti. Bunun üzerine Mecliste kavga çıktı.

‘’MEMLEKET HİZMETLERİNİ HEPSİNE RED VERİYORLAR’’

Günaydın, görüşmelerde maddelere AK Parti Grubu red verince öğrencilere dönerek ‘’Değerli öğrenciler belki anlamamış olursunuz. Buraya kadar geldiniz bazı meseleleri kavrayın. Sağ tarafta oturanlar AKP kanadı, sol tarafta oturanlar da Milliyetçi Hareket Partisi kanadı.  Memleket hizmetleri için yapılması gerekenlere sol taraf kabul verirken sağ taraf ise hepsine red veriyor. Madem öğrenciler buraya kadar gelmişler bunları öğrensinler’’ dedi. İşte kavga da tam da burada yaşandı.

‘’BUNA İNANIYOR MUSUNUZ?’’

Günaydın’ın bu sözü üzerine AK Parti Meclis Üyesi Kadir Dal  ‘’Bunu kabul etmiyoruz. O zaman bütçeyle ilgili konuşma yapalım. Biz bununla ilgili pazartesi günü de söyledik. Bütçeyle ilgili konuyu bekletelim dedik. Biz burada Isparta’nın menfaatine olan hiçbir şeye hayır demedik şimdiye kadar, demeyiz de’’ dedi. Günaydın da Dal’a ‘’Siz bu dediklerinize inanıyor musunuz?’’ diyerek karşılık verdi.

‘’HAYALİ BÜTÇEYİ ONAYLIYORUZ’’

Tartışmalar bu noktada daha da alevlendi ve AK Parti grubu hep bir ağızdan ‘’Geçen yıl 118 milyon TL ile harcama yapılabilmiş bu yıl 240 milyon TL bütçe hazırlanmış. Gerçekleşmesi mümkün olmayan bir bütçeyi onaylıyoruz. Ortada hayali bir bütçe var’’ dedi. Günaydın buna karşılık ‘’Yatırım yapan bir belediyeyiz. Önümüzdeki sene de inşallah 350 milyon TL’lik yatırıma geçeceğiz. Onun için güzel hizmetler yapıyoruz. Artırılmasına sevinmek lazım’’ diye konuştu. Gerilim bir süre sonra oylamayla sona erdi.