Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 31 Aralık’ta Isparta’ya gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım’ı bizzat karşılayacağını AK Parti’nin kongresine de katılarak Başbakan’ın konuşmasını dinleyeceğini söyledi.

31 Aralık’ta Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağı Ak Parti’nin 6. Genel Kuruluna Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun tarafından bizzat davet edildi. Başkan Günaydın, Isparta’nın mahalli sahibi olarak Başbakan’ı bizzat karşılayacağını belirterek, Başbakan’ın gelişi nedeniyle kenti Türk bayraklarıyla donatacaklarını söyledi.

Başkan Günaydın konuyla ilgili açıklamasında “Önümüzdeki Pazar Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Binali Yıldırım, Isparta’ya geliyor. Daha önceki ziyaretinde de büyük bir nezaketle belediyemizi ziyaret etmişti. Bize bu nazik yaklaşımından ötürü bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum. Tabiki Başbakanımızı o gün önde karşılayacağım. Çünkü, ben Isparta’nın Belediye Başkanıyım. İlin mahalli sahibi milletvekili değildir. Belediye Başkanıdır. Cumhurbaşkanımızı karşıladığımız gibi, Başbakanımızı da karşılayacağım. Bu belediye başkanı ana görevidir. Biz bu görgüye, bilgiye ve siyaset kültürüne sahip bir belediye başkanız. Kongreye de katılacağız. Salonda Başbakanın konuşmalarını da dinleyeceğim. Başbakanımız ayrılırken de uğurlayacağım” dedi. Ak Parti’nin tabiî ki kendi bayrağını asacağını söyleyen Başkan Günaydın, “Zaten her yere Başbakanımızın geleceğini haber ceren afişleri astıran yine Isparta Belediyesi. Müsaadelerini veren bizleriz. Başbakan’ın her yerde resimleri asılmıştır. Başbakan geldiği için Isparta’ya Türk bayrağı asacağız. Tabi anlı şerefli bayrağımızı belediye olarak asıyoruz. Personele gerekli talimat verildi. Şehir kırmızı beyaza dönecek. Çünkü Başbakan geliyor. Tabi belediyemizi ziyaret eder mi program net değil. Ama ziyaret ederse bizleri memnun eder. Ama zannedersem zaman darlığı nedeniyle bu mümkün olmayabilir” açıklamasında bulundu.