Bengütürk Tv ekranlarında yayınlşanan Esra Yıldız'ın sunduğu Buyrun Konuşalım programının bu haftaki konuğu Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın oldu.

Başkan Günaydın Canlı Yayında BENGÜTÜRK TV'de oldukça önemli veçarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, Türkiye'nin yeni şehirleşme vizyonunun gelişen ve değişen koşullar çerçevesinde katılımcı bir şekilde belirlenmesi amacıyla düzenlenen ‘Şehircilik Şurası’na katılan Belediye Başkanı Günaydın, toplantıda şehircilik açısından önem arz eden otopark konusunun gündeme gelmemesinden yakındı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Türkiye'nin yeni şehirleşme vizyonunun gelişen ve değişen koşullar çerçevesinde katılımcı bir şekilde belirlenmesi amacıyla düzenlenen "Şehircilik Şurası", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya İlimizden AK Partili belediye başkanlarının yanı sıra Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da katıldı. Toplantı sonrasında Bengütürk TV’de ‘Buyrun Konuşalım’ programının canlı yayın konuğu olan Günaydın, yaşanabilir şehirler arasında yer alan Isparta’da otopark sorunu olduğunu belirterek, bu konuda Belediye Meclisi’nde aldıkları bir daireye bir otopark zorunluluğu kararını anlattı. Günaydın, Şehircilik Şurası’nda önemli olan otopark konusunun gündeme gelmediğini söyledi.

ŞURADA OTOPARK KONUSUNDAN HİÇ BAHSEDİLMEDİ

Programda konuşan Başkan Günaydın, “Bugün Şehircilik Şurası’na katıldım. Orada otopark konusundan hiç bahsedilmedi. Bakanlık nezdinde şehircilik açısından otoparkla ilgili hiçbir çalışma yapılmıyor. Kendi Belediye Meclisi’mizde kararlar alarak yeraltı ve yer üstü otoparklar inşa ediyoruz. Ayrıca aldığımız kararla yeni yapılara bire bir otopark yaptırma mecburiyeti koyduk. Eğer projeye bunu koymazsa Isparta Belediyesi’nden projesine onay çıkmıyor. İlk kez Türkiye’de bunu biz uyguladık. Şuanda şehircilikte bir daireye 2-3 otopark konulması durumuna geldi. Otopark konusu tüm şehirlerimizde kangren haline geldi. İnsanlarımız bu yüzden mutsuz. İnsanlar aracını koyamıyorlar. Bu yüzden kavgalar oluyor. Ama bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bir çalışma yapmıyor. Ama biz mecliste aldığımız kararlarla otopark sorununu çözme açısından şahıslara da otopark yaptırarak ruhsat veriyoruz.

OTOPARKLAR MEMNUNİYETİ ARTIRIYOR

Isparta Belediyesi olarak da şehir merkezinde süratle kapalı ve yer altı otoparklar yapıyoruz. Otoparklarımızın yapımı 2 yıldır devam ediyor. Halkımızın huzur ve rahatını sağlamaya çalıştığımız için anketlerde hoşnut ve memnuniyetler ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

BİRİNCİLİĞİ BIRAKMAK İSTEMİYORUZ

Öte yandan TÜİK’in araştırmalarında Isparta’nın yaşanabilir şehirlerde birinci olduğuna değinen Başkan Günaydın, “TÜİK’in araştırmalarında yaşanabilir şehirler arasında bu yıl da birinci seçildik. Bu seçilmelerde altyapılar ve diğer gelişmeler ve halkımızın huzurlu yaşaması önemli. İlimizde sağlık ve eğitim alanındaki çalışmalar da önemli ölçüde derece yapma noktasındadır. Bunların hepsi bir araya geldiğinde TÜİK’in araştırmasında 2 yıldır birinci oluyoruz. Bu birinciliği bırakmak istemiyoruz. devamlı yaşanabilir şehir olmak istiyoruz” dedi.