24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Ispartatv seçimin nabzını tutmaya devam ediyor. Gazeteciler Hakan Yaman ve Ferhat Kaya’nın sunumuyla her akşam Ispartatv ekranlarında canlı olarak yayınlanan ‘Seçim Özel’ programın bu haftaki konuğu Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun idi. Dün Isparta TV’de yayınlanan seçim özel programının konuğu olan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun Kamuoyunda merakla beklenen soruya cevap verdi. Belediye Başkanı adayı olacak mısınız sorusuna net bir cevap vermeyen Zabun 2019’da yapılacak olan Belediye seçimlerinde aday olacağının sinyalini verdi. Gazeteci Hakan Yaman’ın, ‘önünüzde iki seçenek olsa, milletvekili mi, belediye başkanı mı olmak isterdiniz?’ sorusuna, “ben Isparta’yı ve Ispartalı hemşehrilerimizi çok seviyorum” diyen Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, “burası bizim şehrimiz. Yolda geçerken gördüğümüz dostumuz, selam verdiğimiz arkadaşlarımız var. Oturup bir şeyler konuştuğumuz kişiler hep Ispartalı. O yüzden insanın kendi memleketi olması güzel bir şey” diyerek belediye başkanlığına yeşil ışık yaktı.

BÜTÜN YANLIŞLARIMIZI HESAPLIYORUZ

Seçimlerden hemen sonra yapılan analizlerini değerlendiren ve başarısız olduklarını noktaları saptayarak bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Girdiğimiz her seçimde oylarımızı artırarak ilerledik. Bugün bir seçim bittiğinde biz seçim sarhoşluğuna girmek yerine, ertesi seçimlere hazırlanıyorduk. Genel ve yerel seçimlerde başarısız olduğumuz bir yer varsa hemen bir çalışma yapıyoruz ve ne gibi bir yanlış yaptığımızı hesaplıyoruz. Yaptığımız hesaplamaları bir seçim sonrasına kadar düzelterek o bölgedeki başarısızlığımızı gideriyoruz.

ebe64fe7-1618-4fc8-b7a6-806932d0538f.jpg

SEÇİM BİTTİĞİNDE DİĞER SEÇİME HAZIRLANIYORUZ

Bir yıl önce, Türkiye için önemli bir referandum süreci gerçekleştirdik. Bütün kirli kampanyaya rağmen oradan da başarı ile çıktık. Referandumdan hemen sonra bir kongre süreci içerisine girdik. İl, ilçe ve genel kurullarımızı yaparak dolu dolu bir süreç yaşadık. 31 Aralık’ta yaptığımız il kongresinin hemen ardından önümüze bakarak çalışmalarımıza devam ettik. Normal seçim tarihi 2019 yılındaydı. Biz de o zamana kadar yapabileceğimiz çalışmaları hazırlıyorduk. Seçim tarihi belli olmadığı halde bile sabahlara kadar partililerimizle çalıştığımız günler oluyordu. Ak Parti’de siyaset yapmak zor bir iştir. Eşinizden, işinizden, zamanınızdan ve sermayenizden fedakarlık ister. Bizler bu işi para ile yapmıyoruz. Tam aksine, bu işi yaparken cebimizden para harcadığımız zamanlar çok oluyor.

ERKEN SEÇİM VERİLMİŞ EN DOĞRU KARARDIR

Ülkemiz, heyecanı ve dinamiği yüksek bir ülkedir. 16 Nisan referandumunda çıkan sonuç, yönetim sistemi ile ilgili bir takım temel değişiklikleri beraberinde getirdi. Sokaktaki vatandaşımız da soruyordu; 16 Nisan’da istediğimiz cevabı verdik. Hala daha neden bekliyoruz, erken seçimle beraber 16 Nisan’da getirilmesi istenen sistemi bir an önce getirelim diyorlardı.

Ak Parti tek kişi üzerinden siyaset üreten bir parti değildir. Bizler her zaman ulaşılabilir insanlarız. Sadece biz değil, vatandaşlarımız genel merkezdeki herkese çok rahat bir şekilde ulaşabilir.

MHP’LİLER DE ÇALIŞACAK

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde 3 partinin ittifak halinde seçimlere gireceğini belirten Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı da sahalarda görmek istediğini belirtti. Zabun, “bu 3 parti, bütün unsurları ile ittifakın içerisinde. Yusuf Ziya Günaydın ve diğer MHP’liler de, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi sahalarda çalışacaklardır.

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERE ODAKLANMALIYIZ

Önümüzde 24 Haziran seçimleri var. Ülkemizin geleceği için büyük bir yer tutan bu seçimlere teşkilat olarak odaklanmak zorundayız. Yeni sisteme geçeceğimiz, cumhurbaşkanını seçeceğimiz ve parlamentoyu yeniden seçeceğimiz bu seçime odaklanmalıyız. Bugünün gündemi olmayan bir mevzuyu, bugünden gündem halinde tutmak çok akıl karı değildir. Bizim ilk olarak önümüzdeki seçimleri atlatmamız gerekiyor. Bu seçimlerden sonra gerektiği yerde açıklamamızı yapacağız” dedi.