2010 yılında yapılan festivale 793 bin lira gibi çok yüksek harcama yapan Isparta Belediyesi, tasarruf gerekçesiyle Gül Halı Kültür ve Turizm Festivali'ni o tarihten bu yana yapmıyordu.

2018 yılında Gül Fuarı Festivali yapılması için meclisten yetki istendi. Ayrıca mücavir alan dışındaki köylerde yapılacak etkinlikler ve götürülecek hizmetler için de meclis kararı alınacak.

    Isparta Belediyesi, 2017'nin geri kalan aylarında ve 2018 yılında il merkezi ve köylerde çok sayıda etkinlik yapmaya hazırlanıyor. Söz konusu etkinliklere ilişkin meclisten yetki istendi. Belediye Meclisi'nden yetki istenilen en önemli konu ise; 2018 yılı içinde yapılması planlanan Gül Fuarı Festivali. 2018 yılı içinde yapılacak Gül Fuarı Festivali, meclis kararına bağlanacak.

    Belediye Meclisi'nin ağustos dönemi ilk toplantısı dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin ağustos gündeminde yer alan konular tek tek ilgili komisyonlara havale edildi. Gündemde yer alan maddeler arasında 2017 yılı ikinci yarısı ile 2018 yılında yapılması planlanan etkinlikler de yer aldı. En önemli maddelerden birisi Gül Fuarı Festivali.

GÜL FESTİVALİ YAPILACAK

    Belediyenin yetkisi dahilinde Gül Fuarı Festivali yapılabileceğinin vurgulandığı gündem maddesinde meclisten yetki istendi. Madde, ilgili komisyonda değerlendirildikten sonra cuma günü karar altına alınacak. İşte o madde:

    "İçişleri Bakanlığının 25/04/1984 tarih ve 27302 sayılı onayı ile yürürlüğe konulan yönergesine istinaden ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun, Belediye'nin görev, yetki ve sorumluluklarını belirleyen 14. maddesinde yer alan 'Kültür, Sanat  Turizm ve Tanıtım, Gençlik ve Spor, Ekonomi ve Ticaretin gelişqtirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır ve Belediyenin yetkileri ve imtiyazlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunmak' hükümleri gereğince Isparta Belediyesi tarafından Isparta Gül Fuarı Festivali yapılmasının görüşülmesi."

KÖYLERDE ŞENLİKLER DEVAM EDECEK

   Öte yandan Isparta Belediyesi'nin köylerde Ramazan Ayı'nda gerçekleştirdiği şenliklerin bundan sonra da devam etmesi için meclisten yetki istendi. Gündem maddesi ilgili komisyona havale edildi. Karar cuma günü çıkacak. İşte o karar:

    "5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 14 ve 75. maddelerine istinaden Belediye ve Mücavir alan sınırları dışında mahalli idarelere, köylere yapılacak anlaşma ve protokole göre hizmet götürülmesi ve protokol yapma yetkisinin görüşülmesi."