Belediye Başkanı Günaydın, ekonomik veriler üzerinden AK Parti’ye yüklendi.

AK Parti’nin düzenlediği “Şehrim 2023”ekonomi forumuna göndermede bulunan Günaydın, “Biz belediye olarak milyonlarca borç ödedik üzerine de milyonlarca yatırım yaptık.

Otellerde yapılan hayali toplantılarla ekonomi olmaz” dedi.

Günaydın, rakamsal bazı veriler sunarak “Artık halkı kandıramayacaklar” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün makamında bir basın toplantısı yaptı. Saat 11.00’de başlayan ve Başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Günaydın, Belediye’nin borçları ve yaptıkları yatırımlar hakkında genel bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilindiği gibi biz MHP’li Belediye Başkanı olarak Belediye’yi devraldığımızda Belediyenin 630 milyon lira borcu vardı yani borçla devraldığımız bir belediye vardı. Şu anda 625 milyon lira artıya çıktık.

“550 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

Bunları saymaya kalkarsak saatlerce bitiremeyiz. Gökkubbe Fuar merkezi 12 milyona yapıldı. Çay boyu ve köprülerimizde ince işçilik var. 9 köprü yapıldı. Toplamda 1,2 milyon yatırım yapıldı. Sokak hayvan bakım merkezine 1 milyon 649 bin lira masraf yapıldı. Davraz kapalı Pazar yeri 2 milyon lira. Kaldırım çalışmalarına 22 milyon lira bütçe ayrılmış. Asfalt çalışmalarına 54 milyon harcandı. Bir şirketin parasal olarak rakamları 0’dan aşağıya düşerse iflas etmiş olur. Biz bu belediyeyi 630 milyon borçla aldık. Biz o borcu sıfırladık ve üstüne kazanç elde ettik. Belediye olarak 2009 – 2018 yılları arasında 550 milyon belediye olarak yatırım yaptık.

“GIDABANK VE GİYİMBANK’TAN YILDA 70 MİLYON LİRA HARCIYORUZ”

Çok şükür Isparta’da aç yatan yok. Gıdabank tüm yoksul vatandaşlarımızın hizmetinde. İkincisi; Giyimbank. Vatandaşlarımızın karnını doyurduğumuz gibi istediği elbiseyi de giymesini sağlıyoruz. Giyim banktaki elbiseler başkalarının kullandığı değil, yeni elbiselerden oluşuyor. Bizler nasıl yeni elbiseler alabiliyor ve giyebiliyorsak, onlar da giyebiliyor. Sadece yetişkinler için değil, küçük çocuklarımızın bez ihtiyacını da karşılıyoruz. 1 yılda 70 milyon lira harcıyoruz.

 2. Bir fabrikayı kurmak üzereyiz. Bu fabrika günde 66 – 70 bin arasında mal üretecek. Fabrikayı kurduğumuzdan bu yana net olarak 6 milyon 700 bin lira vergi ödemişiz. Şu anda mal yetmiyor o yüzden 2. Bir fabrika şart. Malımızı en üst kaliteye çıkardık. Çok derin bir eksiden yola çıkarak geldik” dedi.