Belediye ve İl Özel İdaresi arasında hizmette rekabet vatandaşa yarıyor. Altyapı ve asfalt konusunda hedefini büyüten Isparta Belediyesi, bu yaz sonuna kadar 960 kilometrelik 1850 sokağı yenileyecek.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, önceki gün iftar programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada şehrin altyapı yatırımlarını anlatan Başkan Günaydın, bu yaz mevsiminde toplam 900 kilometre ara sokağın asfaltlanmasını hedeflediklerini açıkladı. Mimar Sinan Caddesi’nden başlayan bisiklet yolunun da devam edeceğini ifade eden Günaydın, üniversiteye kadar 10 kilometrelik yolun yapılacağını ve bisiklet yolunun da burada olacağını duyurdu.

SAĞLAM ALTYAPI

Daha önce 160 kilometre asfalt hedefi koyduklarını ve bu hedefe çok önceden ulaştıklarını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “30 kilometre dev borularla şehir altından ana kanallara püskürtme boruları döşedik. 60 litre yağmur yağdığı zaman bunun 30 litresinden fazlasını rahat alta alabiliyorsunuz. 60’da 40 litreyi şehir altına aldığımızda 20 litre bir şey yapmaz ama 60 litre şehir üstünde olsa kenti sel basar. Bir zamanlar Hastane Caddesi ve İstasyon Caddesi’nden sel akmıyor muydu? Şimdi bir damla akmıyor. Aynı yağmur yine yağıyor. Altyapıyı hallettik” dedi.

ISPARTA YENİLENİYOR

Günde 1200 ton asfalt döktükleri zaman başarıya ulaştıklarını ifade eden Başkan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda da 1200 ton asfalt döküyoruz. Ayrıca altyapısını da yapıyoruz ve şehrin altında iflas eden boruları da değiştiriyoruz. Sadece yağmur boruları değil diğer boruları da değiştiriyoruz. Şuanda mahalle mahalle gidiyoruz. Isparta’da 1850 tane sokağımız var. Bu sokaklarımızın toplam uzunluğu 960 kilometre. Burada ana yollar hariç. Onların uzunluğu 160 kilometredir ve onların asfaltını daha önce yapmıştık.

BİSİKLER YOLU ÜNİVERSİTEYE KADAR

Anadolu Mahallesi’nin ara yolları tamamen bitti. Fatih, Zafer, Muzaffer Türkeş, Pirimehmet, İstiklal Mahallelerinin ara yolları da bitti. Bahçelievler Mahallesi’ndeki çalışmalar da bitti. O karınca gibi yollar altyapısıyla beraber bitti. Çürüyen borular kaldırıldı. Gazi Kemal Mahallemiz de bu hafta yapılacak. Ondan sonra 10 kilometrelik üniversite yolu yapılacak. Şehrin merkezinde bisiklet yolu da yapılacak. Mimar Sinan’dan başlayarak üniversiteye gideceğiz.Bunlar Isparta’nın zenginliği demektir. 

KÖY YOLUNDA ALTYAPI YOK

Gece ve gündüz çalışmak suretiyle bu yazın 900 kilometreyi bitirmeyi hedefliyoruz. Köy yolunun altyapısı olmadan eski asfaltın üzerine bir asfalt yapacaklar. Onunla kıyasladığımız zaman bizim 50 kilometremiz, onun 250 kilometresine bedeldir. Isparta tüm mahalleleriyle yeni şehir oluyor. 200 kilometre yol yapıyorlar. Bu konuyu bilimsel inceleyen bir kuruluş varsa bu olağanüstü hız, kalite ve çalışmadır. Bunu yalnız Türkiye’de tüm kamu kurum ve kuruluşları dahil Isparta yapıyor. Şu anda 900 kilometrenin 3’te 1’ini bitirdik. Gerisini bu yazın bitirmeyi hedefliyoruz. Ama geceleri çalışmak suretiyle bunu hedefliyoruz. Geceler bizim yârimiz, sevdamız oluyor.  Bizimle hiç kimse aşık atamaz. Bizim maşallahımız var. İş bilenin kılıç kuşananındır. 

ARTIK ISPARTA’YA ADIMINI ATAN BURASI ISPARTA DİYE BAĞIRACAK

Üniversiteden Isparta’ya kadar ara bir bölge var. Orası da tamamen gül olacak. Geçen hafta yaz olmasına rağmen karayollarının ortaya koyduğu çitler var. Üniversiteden Sav’a kadar gül diktik. Gelecek sene onlar fışkıracak. Artık Isparta’ya adımını atan burası Isparta diye bağıracak. 450 bin gül dikildi ve bunlar açtı. Bundan sonra gül çeşitlilik merkezi Isparta olacak. Gül konusunda birisi kitap yazacaksa Isparta’daki gül çeşitlerini görerek yazacak. Bu konuda Isparta Belediyesi Park Bahçeleri, uzman yaptık. Güller şimdi bize gülüyor.