Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kirazlı Dere’ye yapılacak olan Dede Korkut Müzesi’nin projesinin bittiğini ve yakında ihalesine çıkılacağını da belirtti.
 
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilerle Kervansaray Gül Köşkü’nde buluştu. Buluşmada Dede Korkut Müzesi ve yeni yapılacak otopark hakkında bilgi veren Başkan Günaydın, bilimsel seviyedeki projeleri üreten ve yapabilen tek belediyenin Isparta Belediyesi olduğunu söyledi.

MÜZEMİZ SON DERECE ÇAĞDAŞ BİR PROJEDİR
En önemli projelerinden birisinin Dede Korkut Müzesi olduğuna değinen Başkan Günaydın, “Bu proje Kirazlıdere’de yapılıyor. Zemin etütlerini aylar öncesinden yaptık fakat projesi uzun sürdü. Projede kaliteyi aradık. Aynı bu düşünce Gül Köşkü ve Atatürk Parkı’nda da vardır. Bu vizyon, bu kültür Isparta’nın şehir estetiğinde ve mimarisinde de olacak. Müzemiz son derece çağdaş bir projedir. Hatta bilim adamları, mimarlık dünyasında gelişmiş öğretim üyeleri varsa analizini yapabilirler. Projemiz Türk mimarisidir. 2 yıl önce 2 bin kamyon toprak döktük. Toprak 2 yılda yerleşir. Orası 4 metre bir yolla geliyordu şimdi 20 metre genişlik oldu. Oraya da şehir terası yapılacak. 50 bin gül dikilecek. Toprağımız yerleşti, oraya da başlıyoruz. Ayrıca çok güzel bir restoran olacak. Isparta’ya yeni kültür ve yemek zevki sunulacak. Isparta bu tesislerle hem sosyolojik, hem kültür bakımından çok farklı olacak. Dede Korkut Müzesi’nin içinde 26 beyaz mermerden heykel olacak. Ayrıca Dede Korkut’un 12 hikayesini anlatan yerler olacak. Bunları 9 yıldır yetiştirdiğimiz ustalar 2 yıldır çalıştı. Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük eseri Dede Korkut, bizim temelimiz. Çocuklarımız, torunlarımız bunu bilmiyor. İşte burada bunlar harekete geçecek. Bir de bunlara önem vermediğimiz için hain insanlar FETÖ denen pislik, canavar Ergenekon, Balyoz operasyonu yaptı. Ergenekon Müzesini de yapıyoruz.

İHALESİNİ YAPIYORUZ

Dede Korkut Müzesi’nin ihalesini yapıyoruz. Çelik hesaplarını yapan arkadaşlarımız aylarca çalıştılar, anca çıkabildiler. Ama bu projeyi başardık. 5 blok olacak ama bu bloklar bütün havası verecek” şeklinde konuştu.

350 ARAÇLIK OTOPARK YAPIYORUZ
Bir şehrin şehir olabilmesi için güzel otoparkları olması gerektiğini vurgulayan Başkan Yusuf Ziya Günaydın, yeni otopark müjdesi verdi. Günaydın, “Isparta’da otopark alışkanlığı başladı. 4 yıldır büyük engellemeler ve uğraşlardan sonra Askeri Lojmanların yanındaki yeri aldık. Bunu müjdeliyorum. 4 yıl uğraştım o alanı aldım. Projelerini daha önce çizmiştik. Lojmanların dibinde bizim parkımız var üçgen boyutunda, oranın yanındaki yeri aldık. Lojmanların içerisindeki alanımızı da alıyoruz. Bu alanları birleştirip 350 araçlık otopark yapıyoruz. Üstü de yeşillendirilecek ve şehir parkı olacak. Burası herkesin orada nefes alacağı bir yer olacak. İstediğimiz zaman hemen vermeleri lazımdı ama 4 yıldır uğraştırdılar. Siyasette hele ki muhalefetsen ‘hayır olmaz’ diyorlar. Bunun arkasından devasa büyük projelerimiz geliyor” dedi.