Isparta'da 15 yıl belediye başkanlığı yapan Yusuf Ziya Günaydın'ın ilk dönemi Çünür Mezarlığı'nda Belediyenin zarara uğratıldığı iddiaları nedeniyle mahkemede son bulmuştu. Kazandıran betpark bonuslar denemelisiniz.

Dönemin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın uzun yıllar yargılandığı dosyaya ait Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Çünür Mezarlığının parke ve kaldırım döşeme işini pazarlık usulüyle ihale ettikleri böylelikle, belediyenin zarara uğratılmasından dolayı sanıkların eylemlerine uyan TCK'nın sevk maddeleri gereğince cezalandırılmaları talep edilmişti.

Bu davada Günaydın'ın talimatlarıyla hareket eden dönemin Gelir Müdürü G. N. 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezada para cezasına dönüştürüldü.

2009 yılında Günaydın'ın yeniden Belediye Başkanı Olmasıyla bu davada Isparta Belediyesi eski Israrından vazgeçmiş, dava bu şekliyle sona ermişti.

ISPARTA BELEDİYESİ TARİHİNİN EN KÖTÜ GÜNLERİ YAŞANDI

Günaydın 2004-2009 yıllarının ardından 2009 yılında yine Belediye Başkanı Seçildi, ancak bu tarihten sonra Isparta Belediyesi tarihinin en büyük operasyonuna sahne oldu.

Isparta Belediyesine 23 Eylül 2011 tarihinde yapılan operasyonda, eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Eşi Dilek Günaydın, Kızı Mimar Zeynep Günaydın'ın da bulunduğu 82 şüpheli 'örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlamalarla yargılanmıştı.

 

Yaklaşık 3 yıl süren duruşmalar sonrasında 15 Mayıs 2014'te Belediye Başkanı Günaydın'ın toplamda 4 yıl 2 ay, Eşi Dilek Günaydın'ın 2 Yıl 1 Ay, Kızı Mimar Zeynep Günaydın'ın da hapis cezası aldığı dava dosyası şüpheliler tarafından itiraz hakkı kapsamında Yargıtay'a taşınmıştı.

Yargıtay 5.Ceza Dairesi tarafından bozulan karar ile Günaydın'ında isminin geçtiği 'örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik' suçlarıyla yargılanma sürüyor.

ÖZELLİKLE SON 10 YIL İYİ İNCELENMELİ 

Yusuf Ziya Günaydın'ın sık sık kendini överek dünya harikaları olarak bahsettiği tüm ihaleler Günaydın döneminin ardından incelenmeli, Isparta Belediyesinin, Günaydın döneminde, kiraya verilmeyen mülkler, yanlış yapılan ihaleler, ISBAŞ, ISTEM, SÖZDE YALITIM FABRİKASI, Akü Fabrikası gibi akla hayale gelmeyecek binlerce yanlış ve Keyfi politikalardan ne kadar zarar ettiği iyi araştırılmalıdır.

Haber merkezimize ulaşan sadece 1 evrakta Günaydın'ın Fantazi projeler için nasıl Isparta Halkının parasını çarçur ettiğini bizler görünce şaşkına döndük, siz değerli okuyucularımızında bu ihaleleri ve rakamlarını dikkatlice incelemenizi öneririz.

BAŞDEĞİRMEN MÜFETTİŞ İSTEMELİDİR

2009-2019 Yılları arasında Isparta Belediye Başkanlığı görevi yapan Yusuf Ziya Günaydın döneminin dikkatlice araştırılması ve incelenmesi için Isparta Belediye Başkanı seçilen Sayın Şükrü Başdeğirmen'in geçmişten sorumlu olmaması, miting alanlarında ''yetimin hakkını sorarım'' sözlerine istinaden bu dönem için müfettiş istemesi ve geçmişi bu şekilde kapatması hem Yusuf Ziya Günaydın'ın sık sık söz ettiği dürüstlüğünün onayı için, hemde yeni bir Başdeğirmen başlangıcı için en doğru seçenek olacaktır.