Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtırak’ı ziyaret eden Başkan Günaydın, “Kokudan etkilenen tüm mahallelerdeki vatandaşlarımıza müjde ediyorum; artık koku sorunu bitmiştir” dedi.

Deri Organize Sanayi Bölgesinde yapılan işlemler ve yakılan katı atıklardan dolayı oluşan Isparta’nın bir numaralı gündem maddesi haline gelen kötü koku sorunu tarihe karışıyor. Vatan, Halıkent, Ayazmana, Gülevler, Halife Sultan, Davraz ve Gülcü mahallelerinde yaşayan insanları olumsuz yönde etkileyen Deri Organize Sanayi Bölgesinden çıkan kötü koku sorunu çözüme kavuşturulamayınca devreye Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın girdi.

Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtırak’ı ziyaret eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın burada önemli mesajlar verdi.

Günaydın, “Bu ziyarette güzel bir alışveriş oldu. Bu alışveriş ticaretimiz de tabi sanayicilerimiz büyük istifade etme şansına sahip oldular. Atık suyun tahliye edilmesi için 500-600 metreyi de geçen uzun bir ilave hat daha yapılması gerekiyor.

Belediyemiz de bu konuda tecrübeli. Bunu biz yapabiliriz kolaylıkla dedik. Bu sözü verdik. Ayriyeten ihalesi yapılan arıtma tesisinin üzerinin kapatılması konusunda tabi ki bu değerli sanayicilerimizin maddi sıkıntıları da var. Bu konuya da ciddi anlamda maddi katkıda bulunuyoruz. Şu anda Isparta halkımıza müjde ediyoruz, artık lafla değil fiilen bu kokuyu önlüyoruz.

Ve bundan sonra Allah’ın izniyle Ayazmana, vatan mahallesinde oturanlara müjde veriyoruz, artık bu koku bitmiştir. Desteklerimizle hep birlikte gücümüzü birleştirmekle maddi olayı da ortadan kaldırıyoruz ve bitmiştir. Bu insanlar çok ızdırap çekti. Bu bizim şehrimizin bir zorlanmasıydı. İnsanların koku içerisinde yaşaması hiç uygun değildi. Yaşanabilir şehir unvanına ulaşmış bu kentimize bu da katkıda bulunacaktır. Daha da yaşanabilir şehir hissiyatını ortaya çıkaracaktır” dedi.

** Bıtırak: “Koku ile ilgili bir problemimiz olmayacak”

Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtırak, Başkan Günaydın’ın ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduklarını kaydederek, “Başkanımız kötü kokunun hayatımızdan çıkacağına dair bizlere söz verdi” dedi.

Bıtırak, “Bölgemizin sorunlarını görüştük. Gündemimizde olan, Isparta çok ilgilendiren koku sorunumuz vardı. Başkanımızın da yol haritasıyla bizim de önerilerimizle ortak bir noktada birleştik ve bunu hayata geçireceğiz. Artık kokuyla ilgili Isparta gündeminde oluşabilecek haberlerin veya oluşabilecek olumsuz şeylerin tamamen hayatımızdan çıkaracağına dair bizlere söz verdi” dedi.