Isparta Belediyesi tarafından işletilen Çöp deponi alanı bu güne kadar Koçtepe köyünü kötü koku ile tehdit etmekteydi. Ancak belediye bu konuya da son noktayı koydu. Yayılan bu kötü koku çok kısa süre sonra sona erecek. Belediye ihalesini yaptığı proje ile çıkan gazı elektriğe dönüştürecek. EPDK tarafından incelemede bulunan ve son aşamaya projeyi firma çok kısa süre içerisinde inşaya başlayacak. Belediye böylece iki kuş birden vurmuş olacak. Hem kötü kokunun yayılmasını önleyecek hem de bu kokudan elektrik enerjisi üretmiş olacak.

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim dolayısıyla oy almak için Koçtepe köyüne giden bazı siyasi parti milletvekili adayları ise olayı gündeme getirerek halkı yanlış bilinçlendirmeye çalışmakta. İşte bu nedenle de Günaydın deponi alanı hakkında halkı bilgilendirdi.

Günaydın açıklamasında siyasi parti adaylarına sert çıkışta bulunarak aslı astarı olmayan ve halkı aldatarak siyaset yapmanın etik olmadığını ifade etti.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “çoğunluğu Koçtepe köyü arazisi olan ve arazileri satın alınarak kurulan çöp deponi alanımız vardır. Bu deponi alanımız ülkemizde kurulan deponi alanları arasında birinci sırada bulunmaktadır. İşte bu deponi alanımıza yeni bir ivme kazandırıyoruz. EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurumu) tarafından incelemede olan ihalemiz sonrası sahamıza elektrik enerjisi üreten bir tesis kuracağız. Bildiğiniz gibi deponi alanından enerji üretmek için 5 yıllık bir süremiz vardı. Bu süreyi tamamladık ve tesisi kurmak için ihalemizi gertekleştirdik. EPDK incelemesinden sonra ilgili firma çok yakın zamanda cihazları alana yerleştirecek.

Ancak son günlerde bu konuda bilgisi olmayan ve kendisiyle alay eden bir milletvekili adayı Koçtepe köyü halkı ile konuşmaya çalışıyor. Bilmediği bir konu üzerinde de halkı kandırmaya çalışıyor.

Yapacağımız bu işletme kokunun toplanması ile oluşacak. Oluşan koku artık gazın oluşumunu sağladığını göstermektedir. Bu koku gaz olarak toplanarak enerjiye üretilecek. Herkes bilmeli ki önümüzdeki günlerde artık etrafa yayılan koku enerjiye dönüşecektir. Eğer koku çıkarsa enerji kaybı oluyor demektir. İhaleyi alan firma bunu göze alması mümkün değildir. Buradan şunu söylemek istiyorum. Artık halkımızın bilgisiz kişiler tarafından aldatılmasın. Koçtepe köyü halkımıza müjde vermek istiyorum. Bu tesisimiz 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Köyümüz artık çiçek gibi kokacak” dedi.