Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın 29 Ekim Nedeniyle Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen törende konuştu. 

Günaydın Çözüm Sürecini ve Akil adamları eleştirdi, bu tavizlerin verilmesiyle Fetö darbe girişiminde bulundu diyerek hükümeti üstü örtülü olarak eleştirdi.

Günaydın şunları söyledi;

Biliyorsunuz Cumhuriyet 1923 te kuruldu, yine 29 ekim 1925'te tbmm tarafından bayram kabul edildi. Fakat o günden bu güne yer yer iniş ve çıkışlar oldu. Fakat bu Cumhuriyeti Atatürk kurduğu için bazende öyle bir çıkışlar olurki işte burada olduğu gibi meydanlar almaz, Çözüm süreci dediler, akil adamlar dediler, yav bunlar genel başkanımızda çöüzm süreci dediğinde ne dedi?, zırva bu dedi zırva, bu kelimeyi kullandı Genel Başkanımız.

Peki orayıda geçti zırva olmadımı?   Zırva oldu, orda da bir iniş yaşadı sonra, çözüm sürecinden sonra baktıkki çözüm süreci adı altında, doğuda pkklılar hendekler kazdılar çukurlar tüneller kazdılar o fırsat verildi. Sonra ne oldu 4 ayda askerlerimiz onları toprağa gömdü, çok şükürki suriyede askerlerimiz onları gömmeye devam ediyor.

Evet müsamaha görüldüğü için, müsamaha gösterildiği için Karşımızda Feto diye bir olayla karşılaştık, Amerikaya Türkiye yi altın tepside sunmak için Amerikan esiri yapmak için, uğraştılar, edildimi asla olamaz bu millet onlara teslim olmaz. Neden mi çünkü onların karşılarında Atatürk var, Atatürk, Cumhuriyeti kuran Atatürk var.

1933'ten bu yana çocuklarımıza andımız okutulurdu, peki diyorki bakanın biri ayrımcılıktır, peki nasıl ayrımcılıktır bu? Biz Çanakkale harbini yaşadık, kürdümüzde vardı çerkezimizde vardı, neden geldiler Türk milleti adına çarpışmak için şimdi ne alakası var ayrımclıkla? Ayrımcı sensin haddine gel..'' şeklinde konuştu.