GÜNAYDIN'A DİL UZATMAK ZABUN'UN HADDİNE DEĞİLDİR'

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye'ye Başkanı Günaydın'ı eleştiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'a sert çıktı: "MHP’li Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a meclis üyelerimize dil uzatmak had bildirmek, AKP İl Başkanının haddine değildir."

'GÜNAYDIN'A DİL UZATMAK ZABUN'UN HADDİNE DEĞİLDİR'

Hatırlanacağı gibi Kasım ayı Belediye Meclisi toplantısında Belediye BaşkanI Yusuf Ziya Günaydın, AK Partili üyeleri SDÜ'lü öğrencilere şikayet ederek, 'hizmetlere hayır oyu veriyorlar' demişti. Bunun üzerine AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, "AK Parti'ye laf söylemek Günaydın'ın boyunu aşar' demişti. Şimdi de MHP İl Başkanı İsa Yalçın, bu tartışmaya dahil oldu. Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'u sert sözlerle eleştirdi.

Yalçın'ın açıklaması şu şekilde: "AKP İl Başkanı Sayın Osman basın aracılığı ile yapmış olduğu son derece seviyesiz ve siyasi üsluptan uzak olan adeta sokak ağzıyla yapmış olduğu açıklamaları üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Özellikle son günlerde AKP’lilerden bu tür açıklamaları sıkça duyar olduk, kendilerine bir kez daha hatırlatıyorum ki MHP’li Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a meclis üyelerimize dil uzatmak had bildirmek, AKP İl Başkanının haddine değildir.

GÖLGE ETMEYİN

AKP İl Başkanının bu seviyesiz açıklamaları Sağduyulu Ispartalı hemşerilerimizden de bir karşılık bulamayacağı açıktır. Isparta’yı bilmeyen Isparta sorunlarından bi haber olan, kendine güveni olmayan, bütün cesaretini de iktidar dan alanlar son zamanlarda eleştiri yapacağım diye efendilerinden puan almak için, siyasetteki seviyeyi iyice düşürmekte olduğunu görmekteyiz. Öteden beri söylüyoruz, ya Isparta’nın hayrına konuşun yada gölge etmeyin. Sizin eleştirmiş olduğunuz Isparta Belediyesi 2015 bütçesi 240.000.000,00 TL olup denk bir bütçedir. 2015 yılı bütçesi stratejik plan ve performans programı referans alınarak denk bir bütçe olarak yapılmıştır. AKP nin meclis üyeleri zahmet edip performans programını incelemiş olsalardı, her müdürlüğün 2013 yılı gerçekleşen bütçeleri, 2014 yılı 6 aylık bütçeleri ve 2015 için talep ettikleri tahmini bütçelerini görürlerdi ve hayali olmadığını anlamış olurlardı.

HAYALİ BÜTÇE ARIYORSA İL GENEL MECLİSİNE BAKSIN

Her birim müdürlüklerinin bütçeden talep ettiği rakamı performans program dahilinde içişleri bakanlığı konsolide ettikten sonra belediye encümeninden geçmiş ve meclis gündemine gelmiştir. Söylediğiniz gibi bütçe hayali değil tamamen gerçekleşebilir denk bütçedir. Bütçe müdürlüklerin plan ve programların gerekleri ile fayda ve maliyet unsurları göz önünde tutularak verimlilik, tutumluluk, ilkeleri ile uluslar arası standartlara uygun olarak hazırlanıp uygulamaya konulmuştur.Son 4 yıl bütçe rakamları ele alındığında bütçedeki artış  %13 ile %15 oranında reel artarak gerçekleşmiş buda iyi hazırlanmış bir bütçe olduğunu anlamak için yeterlidir.

Son 4 yıl bütçe rakamları ele alındığında bütçedeki artış  %13 ile %15 oranında reel artarak gerçekleşmiş buda iyi hazırlanmış bir bütçe olduğunu anlamak için yeterlidir.

AKP il Başkanın hayali BÜTÇE arıyorsa il genel meclisi bütçesine bakması ve değerlendirmesini bekliyoruz.

İl genel meclisinden daire müdürlerinin talep ettiği bütçe toplamı 250.000.000,00 TL dir. Encümenin meclise getirdiği bütçe 52.000.000,00 TL dir. Heralde bu ayıp Sayın Osman ZABUN’un Ispartalı hemşerilerimizden özür dilemesi için yeterli bir sebeptir. Yine il genel meclisinde bir daire müdürlüğünün 30.000,00 TL bütçeden para talep etmesine rağmen bu müdürlüğe komik bir rakam olan 5.000,00 TL bütçe ayrılmış ve bütçe darlığından söz eden AKP yöneticileri meclis başkanına 2.400,00 TL/ ay lık araç kiralamıştır. Il genel meclisi başkanı na makam Arabasına karşı değiliz eleştirimiz daha önce ihtiyac olmayan makam aracı bütçenin bu kadar kısıtlı olduğu dönemde Gündeme gelmesi , bir müdürlüğün neredeyse  söfor ve yakıtla yıllık bütçesine denk aylık kira ödenmesi , kapanan belediyelerden devranılan araçlar ile şimdilik bu ihtiyacın karşılanması mümkün ken , BÜTÇE de en lüks harcama makam Aracına gözükmektedir

 Sayın Zabun'un açıklamasını ya da özür dilemesini bekliyoruz. Kamuoyunda söyleyecek sözü olmayanların başarılı halkın takdirini kazanmış belediye başkanımız ve meclis üyelerimize laf söyleme hakkı yoktur. Esas hadsizliği yapan AKP İl Başkanıdır. Önümüzdeki günlerde bütçeler onaylandıktan sonra Ispartalı hemşerilerimizle AKP’nin parayı nerelerde nasıl kullandığı ile ilgili açıklamalar yapacağız. Kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığımız bu açıklamada AKP ve yöneticilerinin biran önce kendilerine gelmelerini tavsiye ediyoruz."