Eski Özel İdare binası arazisine karşılık Böcüzade Parkını veren Isparta Belediyesi, takas işleminin tamamlanması için fiyat tespitini bekliyor. Konuyla ilgili ilk kez konuşan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta'nın kanayan yarasını çözdüklerini söyledi. Günaydın'in ikinci adımı da Sağlık İl Müdürlüğü binası olacak.

Isparta kamuoyunda uzun süre tartışmalara neden olan eski özel idare binası arazisiyle ilgili il Genel Meclisi Başkanı Ali Bölat ile Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'in bir araya gelerek ortak noktada anlaştılar.

Yapılan anlaşma doğrultusunda Belediye, söz konusu araziye karşılık İl Özel idaresine Böcüzade Parkını verdi.

Yaşanan bu gelişmeleri Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ilk kez değerlendirdi. Konuyla ilgili Belediye Meclis toplantısında konuşan Başkan Günaydın, takas işleminin tamamlanması için fiyat tespitini beklediklerini söyledi.

Otopark projesi için eski özel idare binasını alan Belediye'nin ikinci hamlesi İl Sağlık Müdürlüğü olacak. Sağlık İl Müdürlüğünün yeni yapılan komplekse taşınmasının ardından söz konusu binayı da almak istediklerini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Günaydın, "Özel Idare'nin arazisini alarak kanayan bir yarayı çözmüş olduk" dedi.

Öte yandan eski özel idare binası araziyle ilgili takas teklifi fiyat tespitinin ardından Şubat ayında yapılacak olan Belediye Meclis toplantısında karara bağlanacak.