Isparta Belediyesi bünyesinde yenilenerek Haziran ayında hizmete girmesi beklenen ISBAŞ Bimsblok Fabrikası'nda günde 100 bin adet bimsblok üretiminin yapılacağı belirtildi.

     Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Isparta Yatırım Destek Ofisi (YDO) Isparta Koordinatörü Ali Galip Bilgili, sektörlere yönelik yaptığı incelemelerde ISBAŞ Bimsblok Fabrikası'nı ziyaret etti.

     Fabrika Pazarlama Müdürü İbrahim Gültekin, Bilgili'ye verdiği brifingte, fabrikanın şu anda günde 20 bin adet bimsblok üretimi yaptığını, Haziran ayında üretime geçmesi planlanan yeni alanda ise günde 100 bin adet bimsblok üretimi yapabileceklerini bildirdi.

     Daha önce özelleştirilen ISBAŞ Fabrikası'nın belediye bünyesine yeniden alınmasıyla birlikte yenilenme çalışmaları başlattıklarını aktaran Gültekin, önce fabrikanın yeni bir alana taşınma işlemini başlattıklarını kaydetti. Gültekin, fabrikanın da son teknoloji makine araç gereçleriyle donatılacağını söyledi.

     Fabrikanın temelinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Isparta'ya yaptığı ziyarette atıldığını ve hızlı bir şekilde çalışmaların sürdüğünü dile getiren Gültekin, ''Fabrika hizmete girdiğinde Ortadoğu'nun en büyük bimsblok fabrikası olacak.

Isparta da böylece gül ürünleri üretiminden sonra ikinci bir sektörde Türkiye ve dünya pazarlarında söz sahibi olacak'' dedi.