Bilindiği üzere Tedaş tarafından yapılan direklerle elektrik fabrika alanına kadar getirildi. Fabrikaya giden yol da gerekli zemin düzenlenmesi hazırlandı ve asfalt dökülecek hale geldi. Bu arada kullanılacak olan içme suyu için de su tesisatı çekilerek fabrika alanına su getirildi. Bu arada yol ve fabrika çevresi ağaçlandırılarak bir nevi filtreleme sistemi de şimdiden oluşturulmuş oldu.

Isparta Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Batıkent mahallesinden fabrika alanına ulaştıran yolda çalışmalarını aralıksız sürdürerek yol boyunca ağaçlandırma çalışmalarını tamamladı. Bu arada boş bulunan tepeciklerde ağaçlandırıldı.

Fabrika çalışmalarını incelemek için fabrika sahasına çıkarken yol boyunca yapılan ağaçlandırma ve alt yapı çalışmalarını da kontrol eden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta Belediyesi olarak yeşil ve her tarafı ağaçlarla kaplı bir şehir oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu vesile ile iki yıl boyunca şehir merkezine 200 bin civarından ağaçlandırma çalışması yaptık. Bununla birlikte şehrimizin çok yakınında bulunan tepecikler ve araziler var. Avrupa’da böyle boş bulunan arsalar hemen değerlendirmeye alınır ve yeşillendirme çalışmaları yapılır. Ama üzülerek ifade etmek istiyorum ki, bizde arazi bol diye hunharca harcanıyor. Deyim yerinde ise yeşil yok edilmesi için ne gerekiyorsa yapılıyor. Buralar bizim milli servetimizdir. Isparta Belediyesi olarak fabrika sahamızda bulunan bir yolda boş bir arazi tespit ettik. 40 dönüm kadar olan bu boş araziyi aşılı badem ağaçları ile donattık. İki yaşındaki bu fidanlarımızın hepsi tutma oranı yüksek fidanlardan oluşmaktadır” dedi.