MİLLETVEKİLİ ADAYI GÜNDÜZ İNŞAATTA AKŞAM SEÇİM ZİYARETİNDE

Gündüzleri inşaatta çalışıp akşamları seçim çalışması yürüten Halkların Demokratik Partisi Isparta 1.sıra Milletvekili Adayı Hazni Arslan, "Biz Türkiye’nin partisiyiz” dedi.

Milletvekili adayı gündüz inşaatta akşam seçim ziyaretinde

7 Haziran’da gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimlerine parti olarak girme kararı alan Halkların Demokratik Partisi(HDP) çalışmalarını sürdürüyor. HDP Isparta’da seçime 1.sıra Hazni Arslan, 2.sıra Ömer Kartal, 3.sıra Gözde Kaya ve 4.sıra Hacer Ertürk’le girecek.

MÜCADELEMİZE SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ

İnşaat ustası olan HDP Isparta 1.sıra Milletvekili Adayı Hazni Arslan, gündüzleri çalışırken, akşamları da seçim çalışmalarını yürütüyor. Aslen Mardinli olan Arslan, 20 yıldır Isparta’da yaşadığını söyledi. Türkiye’de tüm halkları eşit tutmak amacıyla özgürlük mücadelelerine devam edeceklerini belirten Arslan,  “Birlik, beraberlik ve kardeşlik için asla çekilmeyeceğiz. Biz işçi ve emekçiyiz. Biz emekçiler olarak hep daha fazlasını üretmeye devam edeceğiz. Ama ne yazık ki gelir dağılımı eşit yapılmıyor. Eşit dağılmadığı için Halkların Demokratik Partisi olarak bu haksızlığa bir son vereceğiz. Bu mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

SEÇİLMEME KAYGIMIZ YOK

7 Haziran seçimleri için seçilmeme kaygısı yaşamadıklarını dile getiren Hazni Arslan, “Ben birinci sıra adayıyım. Dördüncü sıra adayımız da böyle bir kaygı taşımıyor. Biz bu işe ciddi ve gerçekçi olarak girdik. Bunu başaracağımıza da inanıyoruz” şeklinde konuştu.

GÜNDÜZ İNŞAATTA AKŞAM ZİYARETLERDE

Öte yandan gündüzleri inşaatta çalıştığını akşamları da ev, işyeri ve esnaf ziyaretleriyle seçim çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Arslan, “İnsanlar da bize sahip çıkıyor. Isparta’da bize bir tepki yok. Biz Türkiye partisiyiz. Biz Halkların Demokratik Partisi olarak Türkiye’deki bütün halkları kapsayan bir partiyiz. Bizi Kürt partisi olarak düşünmesinler. Türkiye’nin partisiyiz. Bizim Türkiye genelinde Alevi, Sünni, Çerkez, sosyalist adaylarımız var” dedi.

MHP’DEN BİLE OY ALACAĞIZ

Diğer taraftan diğer partilerden oy alacaklarına inandıklarını belirten Hazni Arslan, şunları söyledi: “AKP ve CHP’den bize çok olumlu bakan insanlar var. Hatta MHP’den bile bazı arkadaşlarımız bize sıcak bakıyor. MHP’den de oy alacağız. Isparta’dan vekil çıkartacağımıza inanıyoruz.

“AKP’NİN ÖNÜNÜ KESECEK PARTİ HDP’DİR”

7 Haziran seçiminde AKP’nin önünü kesecek bir parti varsa o da Halkların Demokratik Partisi’dir. Eğer barajı aşarsak 65-75 arasında vekil çıkartacağız. O zaman AKP 276’nın altında kalacak ve hükümet kuramayacak.

“PKK İLE ŞEHİT GELMEMESİ İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ”

Bizi PKK ile ilişkilendiriyorlar. Biz PKK ile görüşüyoruz. Ama bugüne kadar tüm iktidarlar PKK ile görüştü. Fakat biz açık olarak, herkesin gözü önünde bunu yapıyoruz. Ama onlar gizli gizli bu işi yürüttü. Biz PKK ile şehit gelmemesi için görüşüyoruz. Bakın uzun zamandır şehit gelmiyor. Barış olması adına bu görüşmeleri yapıyoruz. İktidarın da PKK görüşmeleri halka açık olmalı.

“TEK BAYRAĞIMIZ VAR AMA TEK DİLİMİZ YOK”

Ben askerliğimi bu ülkede yaptım. Bizim tek bayrağımız var ama tek dilimiz yok. Kürtçenin de bir dil olarak kabul edilmesini istiyoruz. nasıl bir İngilizce, Almanca konuşuluyorsa bu ülkede Kürtçe’ye de karşı çıkılmamalı.”