Manevi, İlkeli, Liyakatli Sendika Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, geçtiğimiz gün bir gencin tiktok videosu uğruna türbede saygısızca çektiği görüntüler için sert açıklama yaptı. Güner, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ''Ülke olarak dini duygularla dolu ve coşkulu bir Ramazan ayı yaşarken, bir soytarı yarı çıplak bir vaziyette bir türbede kaydettiği videoyu sosyal medyada paylaşarak Ramazan ayını ve Müslümanları provake ediyor. Oldukça müstehcen bir kıyafetle bir türbeye giren kadın, orada yaptığı farklı mimikler ve kıytırık hareketlerle türbede yatana saygısızlık göstermekte ve dini hassasiyetleri ayaklar altına almaktadır.

GENÇLİĞİMİZ ZEHİRLENİYOR

İstanbul Sözleşmesi'nin feshi için Mil-Diyanet Sen olarak oldukça gayret sarfetmiş ve feshedilmesiyle çok sevinmiştik. Ancak sözleşmenin feshedilmesine eşcinsel çevreler çok üzüldüler. Müslümanların kutsal değerlerini hedef alan eşcinsel Çiğdem Hazar Şeker adlı rezil, türbede bir video kaydediyor. Videoda dua kitabı okuyor gibi görünen soytarı, türbenin etrafında da dönerek Müslümanları taklit ediyor. Sosyal medya hesaplarında birbirinden rezil videolar bulunan bu soytarı, yayınladığı videolarla kötü örnek olduğu gençliğimizi zehirlemeye devam ederken, İslami değerlere ve kutsallarımıza yapılan hakaretler ise maalesef hâlâ cezasız kalmaktadır.

AHLAK DENETİM KURULU OLUŞTURULMALI

Kurulduğumuz günden beri Mil-Diyanet Sen olarak hep şunu söyledik ve söylemeye devam edeceğiz: RTÜK’de (Radyo Televizyon Üst Kurulu) Diyanet de temsil edilmeli ve Diyanet’in içinde bulunduğu bir “Ahlâk Denetim Kurulu” oluşturulmalıdır. Televizyon ve sosyal medyada yapılan dini ve örfi ahlâk kurallarına aykırı yayınlar denetlenmeli ve gerekli yaptırımlar konmalıdır. Bu gayriciddi ve gayriahlaki videoyu çeken soytarıya ve benzeri yayınları yapanlar için, dini değerleri alaya alma ve aşağılama suçunu işlemelerinden dolayı gerekli işlem yapılmalıdır.''