Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner yaptığı açıklamada, RTÜK'ün görevini tam yapmadığını ve RTÜK'te Diyanet'ten de bir üyenin bulunması gerektiğini söyleyerek şunları söyledi:

"Aileyi paramparça eden İstanbul Sözleşmesi ve 6284 ile güya aile ve kadın hakları korunacak, kadına yönelik şiddet azalacaktı.

Ancak görünen o ki; Aile korunamadı ve kadına yönelik şiddet azalmadı. Çünkü bir kısım siyasi büyüklerimizin(!) de savunduğu İstanbul Sözleşmesi ile "Kadının beyanı" esas kabul edildi ve bunu fırsat olarak değerlendiren bazı kadınlar kocalarını evden uzaklaştırdılar ve taciz iftirasıyla erkekleri cezaevlerine attırdılar. Buna bağlı olarak (yanlış olsa da) kadın cinayetleri arttı.

Kadına o kadar cesaret verdi ki İstanbul Sözleşmesi; Müslüman Türkiye'de ve en çok izlenen tv kanalında bir kadın ahlaksızlıkta zirve yaptı ve canlı yayında çocuğunun kocasından değil de komşusundan olduğunu öğrenince sevinç gösterisinde bulundu.

İşte bu gibi ahlaksız yayıncılığa karşı Mil-Diyanet Sen olarak RTÜK'ü görevini yapmaya çağırıyor ve ahlaksızlığın daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla RTÜK'te Diyanet'ten de bir üye bulunmasının hayata geçirilmesini istiyoruz.”

Mil-Diyanet Sen İl Başkanı Güner, sözlerini bir soruyla bitirdi :Bütün bu olumsuzluklar şu soruyu aklımıza getiriyor: "Müslüman Türkiye, ahlâk ve maneviyat konusunda iyiye mi gidiyor, kötüye mi?"