Manevi, İlkeli, Liyakatli Sendika Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Şehitlerimizi kumar malzemesi yapan 18 Mart tarihinde çekiliş günü ayarlayan Milli Piyangoya çok sert açıklamalar yaptı. Güner yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ''Allah aşkına söyler misiniz, Çanakkale Şehitleriyle Milli(!) Piyangoyu nasıl yan yana getirebiliyorsunuz? Akıl tutulması mı yaşıyorsunuz, Müslüman milletin aklıyla mı oynuyorsunuz? Yoksa milletin uyumasından mı istifade ediyorsunuz? Hani derler ya: “Uyuyan adamı uyandırırsınız ama uyuma numarası yapanı asla uyandıramazsınız.” Ya da millet uyuma numarası yapmasından istifade ediyorsunuz.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü yaklaşırken ne yapmaya çalışıyorlar, tüm bu yapılanlar şehitlerimizi hiç mi rahatsız etmiyor sanıyorsunuz, şehitlerimizin kemikleri sızlamıyor mu ve siz onları ölü mü zannediyorsunuz? Toprağın altındalar diyerek onları ölü, üsttekileri diri mi sanıyorsunuz? Şimdi tam tersi olmuş aslında: Toprağın üstündekiler duyarsız, hissiz ve ölü olmuşlar, altındakiler ise dipdiri yaşamaktalar.

DAĞA TAŞA “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” YAZMAK YETMİYOR

18 Mart yaklaşırken piyango ile mi yüzleşeceksin şehitlerle. Dağa taşa yazdığımız “Çanakkale Geçilmez” yazısını göğsümüze yazmadıkça, aklımıza yazmadıkça ve ruhumuza kazımadıkça daha çok Çanakkale’ler geçilir Piyangoyla, lotoyla ve totoyla. “Çanakkale Geçilmez’i” dağa taşa yazmak yetmiyor. Boğaza yazdığımız “Çanakkale Geçilmez” yazısıyla, attığımız “Çanakkale Geçilmez” slogan ve manşetleriyle, okuduğumuz “Çanakkale Geçilmez” şiiriyle, maalesef “Çanakkale Geçilmez” olmuyor.

KANLA GEÇEMEYEN YEDİ DÜVEL, SİNSİCE GEÇTİ ÇANAKKALE’Yİ

Ama bugün Çanakkale sinsice geçiliyor, sinsice geçildiğini görmek ve bilmek gerekiyor.

Yedi düvel, sözde bizim olan muhafazakâr(!) Tv dizileriyle geçti Çanakkale’yi. İstanbul Sözleşmesiyle geçti yedi düvel, LGBTİ dernekleriyle geçti Çanakkale’yi. Yedi düvel, boşanma rakamlarıyla ve uyuşturucu kullanma yaşlarıyla geçti Çanakkale’yi. Yedi düvel, milli(!) piyango ile, iddaaa ile, spor toto ile geçti Çanakkale’yi!

Milli(!) Piyango idaresi, öncelikle almış olduğu bu talihsiz karardan dönmeli, şehitlerimizi ve şehadet gibi ulvi değerlerimizi kumara alet etmemeli, hepsinden önemlisi; yöneticilerimiz, DİB Din İşleri Yüksek Kurulu kararıyla açıkça kumar olduğu ilan edilen piyango vb. şans oyunlarını artık umut olmaktan çıkarmalıdır.''