Manevi, İlkeli ve Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Anayasa Mahkemesinin din dersi konusunda verdiği kararı sert ifadelerle eleştirdi. Güner, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ''Anayasa Mahkemesi, zorunlu din dersinin insan hakları ihlali olduğu gerekçesiyle 8 yıl önce yapılan bireysel başvuruyu karara bağlayarak bunun "hak ihlali" olduğuna hükmetmiş. Öncelikle söylemek gerekirse, bu karar talihsiz bir karardır ve sekiz yıl önce yapılan bireysel başvuruyu bugün karara bağlamış olması manidardır.

KARAR NECİP MİLLETİMİZİ ÜZMÜŞTÜR

Türkiye halkının yüzde 99’u Müslümandır ve Müslümanların aleyhine alınmış bu karar milletimizi derinden yaralamıştır. Müslüman bir ülkede Müslüman çocukların Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğrenmesi ve eğitimi almasından daha doğal bir şey yoktur. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, bir milletin gücü; topu, tankı ve silahı değil, inandığı değerler ve ideali uğrunda fedakârlık yapabilen, milli ve manevi değerlerine bağlı evlatlarıdır.

MANEVİ TAHRİBAT ÖNLENMELİDİR

Ülkemizde yaşanan sosyal çürümüşlük ve dezenformasyon tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Bizi biz yapan manevi ve ahlaki değerler birer birer hayatımızdan ve toplumsal yapımızdan sökülüp atılmakta ve bilinç kirliliği yapılarak toplumsal hafıza dumura uğratılmaktadır. Dolayısıyla, milli ve manevi kalkınmaya daha fazla muhtaç olduğumuz böylesi kritik bir süreçte Anayasa Mahkemesi’nin bu kararını talihsiz bir karar olarak görüyor ve diyoruz ki; “Zorunlu Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi” dersi yetmez. Bununla birlikte şunları da istiyoruz:

DİN DERSLERİ SEÇMELİ DEĞİL, ZORUNLU OLMALIDIR

Kronik Hastalara 5 Bin 100 TL Maaş Desteği Kronik Hastalara 5 Bin 100 TL Maaş Desteği

Müslüman bir ülkede neden bu dersleri seçmek isteyenler dilekçe veriyorlar? Türkiye’nin yüzde 99'u Müslümandır. Müslüman ülkede Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Temel Dini Bilgiler dersini seçecek olanların dilekçe vermesi yanlıştır. Seçmek istemeyenler ve evladının bu dersleri almasını istemeyenler dilekçe vermelidir. 

OKS ve YKS’DEKİ SORU SAYISI ARTIRILMALIDIR

Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Temel Dini Bilgiler ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi zorunlu olan derslerin ders saatinin artırılması gerekmektedir. Bu dersler sadece öğretimle kalmamalı ve pratiğe dönüştürülmelidir. Derslere gereken önem ve ciddiyetin verilmesi için ve öğrencilerin dikkate almaları için de ortaöğretim ve üniversiteye giriş sınavında çıkan soruların sayısı artırılmalıdır.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE BAŞLAMALIDIR

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında çocuklara dini bilgilerin sevdirilerek ve eğlenceli hale getirilerek öğretilmesi ve isteyenlere Kur’an-ı Kerim öğretilmesi takdire şayandır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında da öğretilmesi gerekmektedir. Ayrıca İlkokul 1’inci sınıftan itibaren Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersleri de zorunlu hale getirilmelidir.

Müslüman bir toplumun Kur'an-ı Kerim’i öğrenmesi, okuması ve en önemlisi onu yaşam kılavuzu haline getirmesi gerekmektedir. Din, vatan ve mukaddesat sevgisi olmayan ve dini değerlerinden haberdar olmayan bir neslin, ülkesinin maddi ve manevi yönden kalkınması için çalışması mümkün değildir. Bütün bunlardan dolayı Anayasa Mahkemesi aldığı talihsiz kararı yeniden gözden geçirmelidir.''