Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ''2020 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasının teması Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Cami ve İlim” olarak belirlenmiştir. 

Öncelikle camilerin yapımında emeği geçen ve ahirete irtihal etmiş olan tüm hayır sahiplerine Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlık ve afiyetle birlikte hayırlarının kabulünü diliyorum.

ÇOĞUNLUĞU CAMİ GÖREVLİLERİ VE KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİDİR

Diyanet İşleri Başkanlığı personelimizin başkanından hizmetlisine kadar neredeyse tamamı ilk olarak camide veya Kur’an kursunda görev yapmış ilim ehli kimselerden oluşmaktadır. Ama Diyanet hizmetleri başta; camilerin olmazsa olmaz görevlileri Din Gönüllüleri, Kur’an Kurslarında görevli Kur’an öğreticileri, Müftülüklerde görevli genel idari hizmetleri, din hizmetleri ve yardımcı hizmetleri çalışanları tarafından yürütülmektedir. Zaten “Din Görevlileri” denildiğinde ilk olarak Camilerde ve Kur’an Kurslarında görev yapan hocalarımız akla gelmekte olup, Diyanet camiasının çoğu da bunlardan oluşmaktadır.

GÖREV YAPTIĞI MAHALLE SAKİNLERİNİN DE DİN GÖREVLİSİDİR

Din Görevlileri; Camilerde imam-hatiplik/müezzin-kayyımlık yapan, mihrapta olmanın ağırlığını omuzlarında taşıyan, minberde hutbesiyle ruhlara hitap eden, Kur’an Kurslarında gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine ve çocuklarına kadar her kesime dinini öğreten ve bu makamlara hakkıyla layık olan kişilerdir. 

Din Görevlileri; Cami ve kurs dışında ise; düğün ve mevlitlerde dini program icra ederler, toplum yararına işler yaparlar, vefa sosyal destek gruplarında ve filyasyon ekiplerinde görev alırlar. İnsanın doğumundan önce başlar onun görevi; çocuğa hangi adın konulacağını ona sorarlar. Çocuğun kulağına ezanı ve ilk sözü o fısıldar. Sünnetinde, askere giderken, nişanında, nikahında ve hayatının sonunda yine Din Görevlisi vardır onun yanında. Ona son sözü yine Din Görevlisi söyler. Hepsinden önemlisi de bütün bunları ibadet aşkıyla yaparlar. Çünkü Din Görevlisi bilir ki; “Halka yapılan hizmet, Hakk’a hizmettir.”  Yani Din Görevlisinin yaptığı iş sadece bir masa başı memurluğu değildir, o hayatımızın her alanında vardır ve o sadece cami cemaatinin değil, görev yaptığı mahalle sakinlerinin de Din Görevlisi’dir.

DİN GÖREVLİLERİ DE SOSYAL BİR VARLIKTIR

Din Görevlileri insan olmaları münasebetiyle aile hayatları vardır; eş ve çocukları vardır birlikte vakit geçirecekleri, ana-babaları vardır ziyaret edecekleri. Onların da haftalık izin günleri vardır ailesiyle birlikte olacakları. Onlar da diğer insanlar gibi hasta olabilirler, bazen morali de bozuk olabilir ya da belki bir derdi vardır. Yani onları anlamak gerekir, anlayışla karşılamak gerekir ve konuşmak gerekir Din Görevlileriyle. En önemlisi onları anlayabilmek için empati yapmak, kendimizi bir an onların yerine koymak gerekir.

Bu vesileyle; Başkanlığımızın her kademesinde çalışan ve vefat eden hocalarımıza Allah’tan rahmet diliyor, Isparta İl Merkezi ve İlçelerinde görev yapan tüm Din Görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor ve görev hayatlarında başarılar diliyorum.''