Manevi, İlkeli, Liyakatli Sendika Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Güner, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

''3 Mart 1924’de küçük bir teşkilat olarak kurulan ve 1950’li yıllara kadar bu özelliğini koruyan Diyanet İşleri Başkanlığı, zamanla kadro ve bütçe imkânlarını artırarak günümüzde en geniş ve en etkin devlet kurumları arasında yerini almıştır. 140 Bin'e ulaşan personel sayısıyla ülkemizin en ücra köşesine kadar, Türk Cumhuriyetlerinde ve vatandaşlarımızın yoğun olduğu ülkelerin tamamında din ve irşad hizmeti sunmaktadır.

İSLAM DİNİ’NİN İKİ TEMEL KAYNAĞINI ESAS ALMIŞTIR

Halkının hemen hemen tamamının Müslüman olduğu Türkiye’mizde en temel insan haklarından olan din ve vicdan hürriyetinin yerleşmesini sağlamak, bu hürriyetin gereği olarak toplumun manevî ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde karşılayabilmek için gerekli hizmetleri sunmayı kendi görevleri arasında görmektedir. İslam dininin itikat, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, halkı doğru dini bilgiyle aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan, devletin en önemli kamu kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı, kurulduğu günden itibaren İslam Dini’nin iki temel esası Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamber Efendimiz'in (s.a.s) sahih sünnetini esas almaktadır.

ÜLKEMİZİN EN ÜCRA KÖŞESİNDE BİR DİYANET PERSONELİ VARDIR

Hizmetlerini sunarken birleştirici, kucaklayıcı ve kuşatıcı bir anlayışı benimsemekte ve ülkemizin en ücra köşesine varıncaya kadar kamu hizmeti götüren tek kurumdur. Diyanet İşleri Başkanlığı, dini bilginin doğru aktarılması ve öğrenilmesi amacıyla, kaynak eserlerden ilmi eserlere ve çocuk kitaplarına varıncaya kadar çok sayıda eser yayınlamıştır. Yayınladığı eserler, alanında uzman kişiler tarafından kaleme alınmakta, satır satır tetkik edilmektedir. Başkanlığın bu anlayışla sunduğu eserlerin toplum nazarındaki itibarı ise memnuniyet vericidir.

İBADETLERE REHBERLİK ETMEKTEDİR

Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluşundan günümüze kadar daima yükselen bir değerler bütünlüğü içinde çalışmakta, dini asli unsurlarından asla taviz vermemekte, en doğrusu ne ise, hep onu yapmış ve yapmaya çalışmaktadır. Vatandaşın ibadetlerine rehberlik etmede, hac ve umre organizasyonlarında, ilim adamı yetiştirmede ve bilimsel çalışmalarda hep önde ve örnek olmuştur. Bu misyonunu geliştirerek devam ettireceğinden de hiç şüphemiz yoktur.

HİÇ KİMSE DİYANET’İ ve PERSONELİNİ İTİBARSIZLAŞTIRAMAYACAKTIR

Siyonizm ve HaçlI zihniyeti, içerisinde şuurlu din alimleri olduğu müddetçe bu milleti yıkamayacaklarını çok iyi bildikleri için, önce Kur'ân'ı yok etmeye çalıştılar. Sonra da Kur'ân ve sahih sünnetin mübelliği olan din adamlarını itibarsızlaştırma siyasetine girdiler ve Diyanet’i itibarsızlaştırıp kendi fırkalarını öne çıkarmak istediler. Şu iyi bilinmelidir ki; Diyanet asla bu oyuna gelmeyecektir. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı emin ellerdedir. Başkanından itibaren tüm çalışanları işinin ehli olup, manevi kalkınma olmadan maddi kalkınmanın gerçekleşemeyeceği bilinciyle çalışmaktadır.

DARBECİLERE KARŞI MİLLETİNİN YANINDA DURMUŞTUR

Yaklaşık 100 yıllık tecrübeye sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluşundan bugüne çizgisini korumuştur. Bu hususta Başkanlığın durduğu yer önemlidir. Bugün, başta yakın ve civar komşularımız olmak üzere, birçok İslam ülkesinde üzülerek izlediğimiz kaos ortamı bizlere Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurumun varlığının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı din görevlilerinin yurt genelindeki bütün camilerde, okuduğu selalarla ve ezanlarla halkımızı hain darbe girişimine karşı cesurca tavır almaya teşvik etmiş, milletin birliğinin ve beraberliğinin yanında durmuştur.''