Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa GÜNER, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir tebrik mesajı yayımladı. Güner, mesajında şu ifadelere yer verdi: ''Yüce Allah’a sonsuz hamdü senalar olsun ki; Müslümanlar olarak hepimiz, Şifa Ayı Ramazan’ın eğiten ve öğreten günlerini yaşadık, gecelerini ihya etmeye çalıştık. İmsakıyla berekete kavuştuk, iftarıyla sevindik, camide kılamasak da teravihiyle evlerimizi mescide çevirdik. Kur’an tilavetiyle, mukabelesiyle, orucuyla, fıtır sadakasıyla, zekatla şifa bulduk, bedenimizi, malımızı ve ruhumuzu arındırdık. Ramazan ayında sabır ve irade eğitiminden geçerek, salgın sebebiyle buruk olsa da şükür ve sevincimizi, neşemizi ve huzurumuzu birbirimizle paylaşma zamanı bayrama ulaştık.

KUR’AN’A KAVUŞMANIN BAYRAMINI YAŞAMALIYIZ

Bayramlar, herkesin ihtiyacı olan mutluluğu ve güveni yaşama, kardeşlerine de yaşatma fırsatı veren müstesna mevsimlerdir. Müslüman olarak yaşama şuurumuzun canlandığı ve iman kardeşliğinin gönül coğrafyamızda da yaşandığı zaman dilimleridir. Bayramlar sıradan tatil günleri değil, zamanın en kıymetli anlarıdır. Kur’an’ın indiği mübarek bir ayın sonunda ulaştığımız Ramazan Bayramı, Kur’an’a kavuşmanın bayramıdır. O halde Kur’an’a kavuşmanın onuruyla Kur’an ile hayatımızı şekillendirmeli, Kur’an ile dünyamıza bir anlam katmalı, toplum olarak Kur’an ile istikrar ve huzur bulmalıyız.

BAYRAMLAR BARIŞMA/BARIŞTIRMA GÜNLERİDİR

Bayramı bayram gibi yapmalı ve bayramın ruhunu iliklerimize kadar hissederek bayram yapamayanlara da bayram yaptırmalıyız. Ailemizle sevincimizi paylaşmalı, onların yüzünü güldürmeli, çocuklarımızı sevindirmeliyiz. Anne-babamızın Ramazan’da alamadıysak rızalarını, bayramı fırsat bilmeli ve onları kendimizden razı etmeliyiz. Dargınlık, kin ve nefret yüklerinden kurtulmalı, barışmalı ve barıştırmalıyız kardeşlerimizi. Bugün gönüllerimizle yakın olduğumuz ama fiziken uzak olduğumuz kardeş ve akrabalarımıza da bayram havasını yaşatmalı, onlarla irtibat halinde olmalı ve bayramlarını tebrik etmeliyiz.
 
KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA BAYRAM ETSİN

Bayrama barış, umut ve güven içinde ulaşan bizler, bugün değil bayramı, Ramazan’ı dahi yaşayamayan gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz için dua edelim ve  hissettirelim dualarımızı. Fiziken olamasak da dua ederek onlarla birlikte olalım, zalime karşı yaptığı her hamlede başarılı olması için, zalimin oyunlarının boşa çıkması için dua edelim rabbimize. Zalime attıklarının isabet etmesi için biz dua edelim, isabet ettiğini gördüklerinde onlar da bayram etsinler. Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın yüzünü güldürelim. Kutsal mekanları bekleyenlere umut olalım ve bizden ümitlerini kesmelerine fırsat vermeyelim. Mescid-i Aksa’nın yaşaması ve yaşatılması için gayret sarfeden sivil toplum kuruluşlarında bir nefer olalım. Bayram günleri aynı zamanda tasadduk günleri olup, maddi ve manevi olarak onlara yardımcı olalım.

HERKESİN BAYRAM ETTİĞİ GÜN GERÇEK BAYRAMDIR

Bu bayram, huzurevlerinde evlat sevgisiyle yanıp tutuşan yaşlılarımızın evlat bayramı olsun. Hastane köşelerinde ve evlerinde şifa bekleyen kardeşlerimizin şifa bayramı olsun. Muhtaçların ihtiyacının giderildiği, yetimlere sadece cüzdanların değil, gönül kapılarının sonuna kadar açıldığı bayram olsun. Cennet vatanımız için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin ruhunun şâd olduğu, geride bıraktıkları emanetlerine gereği gibi sahip çıkıldığı bayramlar olsun.

Bu vesileyle, Ramazan ayını ihya ederek kazandığımız güzelliklerin kabulüne ve Ramazan’dan sonra da devam etmesine, gönül coğrafyamızdaki akan gözyaşı ve kanın durmasına, kardeşliğin pekişmesine ve İslam aleminin ittihadına vesile olması dileklerimle tüm kardeşlerimin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.''