Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ''Mensubu olduğumuz İslam dini, okumaya, eğitim-öğretime büyük önem vermiş, daha ilk olarak gönderilen ayetlerde okumayı ve okutmayı emretmiş ayrıca mesleklerin en saygınları arasında yer alan öğretmenlik mesleğine gereken değeri vermiştir. 

İLK ÖĞRETMEN HZ. PEYGAMBER

Yüce Allah, Kur`an-ı Kerim’in Âl-i İmran Suresi 164. ayetinde, Peygamberini kitap ve hikmeti öğreten bir muallim (öğretmen) olarak gönderdiğini ifade ederek ilk öğretmenin Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s) olduğunu haber vermiştir. Hz. Peygamber’den (s.a.s) eğitim alanlar, ondan daha güzel eğitim veren bir öğretmeni görmediklerini, asla kimseyi azarlamadığını, dövmediğini ve hakaret etmediğini ifade etmişlerdir. Aslında yaptığı görevin bilincinde olan öğretmenlerimiz bir peygamber mesleği icra etmekte ve onu örnek alarak mesleğini icra edenler her türlü hürmet ve iltifatı fazlasıyla hak etmektedirler. Çünkü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, öğretmenlerimiz tarafından yetiştirilmektedir. 

ÖĞRETMEN MUS’AB B. UMEYR

Toplumun mutlaka eğitimli olmasını isteyen Hz. Peygamber (s.a.s); “Allah beni bir muallim (öğretmen) olarak gönderdi” buyurarak Medine’ye hicretinden önce Mus’ab b. Umeyr’i (r.a), İslam’ı, Medinelilere okumayı ve yazmayı öğretmesi için “Öğretmen” olarak görevlendirmiştir. Görevin verdiği sorumluluk bilinciyle çalışan Mus’ab da burada insanları bilgilendirmeye başlamış, onun gayretleri neticesinde İslam Medine’de kısa sürede yayılmış ve öyle ki neredeyse şehirde Müslüman olmayan kimse kalmamıştır. 

ÖNCE GÖKYÜZÜNÜN ÖĞRENCİSİ OLMALIDIR

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç; “Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım” diyor. Yeryüzünün Öğretmeni; okumayı, kalemle yazı yazmayı ve bilmediğini öğreten Allah’ın “yap” dediğini yapan, “yapma” dediklerinden kaçınandır. Başarılı bir öğretmen, aktardığı değerleri kendi hayatında yaşayarak öğrencilerine örnek olabilen, liyakatli, vicdanlı, sorumluluğun bilincinde ve güzel ahlak sahibi olandır.  
Bu vesileyle anasınıfından yüksekokula kadar eğitim kurumlarımızın her kademesinde görev yapan tüm öğretmenlerimizin ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan Kur`an Kursu Öğreticilerimizin ‘Öğretmenler Gününü’ kutluyor, öğretmenlerimizin hak ettikleri değeri gördüğü bir Türkiye'nin inşa edilmesini temenni ediyor, başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyorum.''