Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, terörist İsrail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya saldırmasıyla ilgili sert açıklamalar yaptı. Güner, şu ifadeleri kullandı: ''Siyonist Yahudiler, İsrail'in Kudüs’ü işgal ettiği 1967 Altı Gün Savaşını “Kudüs Günü” olarak kutluyor. Bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen Kudüs Günü için Fanatik Yahudiler, Mescid-i Aksa’ya baskın çağrısı yaptı. Yahudilerin baskınına engel olmak isteyen Filistinliler sabah namazının ardından Mescid-i Aksa'da barikat kurmuşlardı ki, siyonist terör devleti İsrail Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı müslümanların önem verdiği Ramazan ayında da savaş alanına çevirdi ve Mescid-i Aksa'nın içine gaz bombası attı.

HEPİMİZ SELAHADDİN OLMALIYIZ

İşgalci İsrail askerleri baskın sırasında Mescid-i Aksa’nın anahtarlarına el koyunca, Kudüs Müftüsü hoparlörden “Ya Rabbi! Selahaddin nerede? Selahaddin nerede? Bize Selahaddin’ini gönder” şeklinde çağrıda bulundu. Evet, Selahaddinleri çağıralım, arayalım ama sadece kınamaktan öteye gitmeyen müslümanlar her şeyi Allah’tan bekleyemezler. Allah’tan Ebabilleri göndermesini isteyen bizler ne yapıyoruz Allah’ın Ebabilleri göndermesi için. Hepimiz birer Selahaddin oluyor muyuz, Müslüman liderler Selahaddin oluyorlar mı? Somut bir adım atmadan yüce Allah’tan Ebabilleri göndermesini beklersek, Ebabiller gelir ama İsrail’i değil, herhalde bizleri taşlar o zaman. 

SÖYLEMİN EYLEME GEÇMESİ GEREKİR

İslam ülkeleri İsrail zulmünü izlemekle yetiniyor ve sadece kınamakla kalıyorlar. Bu durum öncelikli olarak kendi kendimizin sorgulamamızı gerektiriyor. İslam dünyası olarak neler yapıyoruz? Ayağa kalkmadan ve kenetlenip yeryüzünde yeni bir denge oluşturmadan nasıl mücadele ederiz Siyonist ve haçlılarla? Bugün, İslam dünyasının “Kudüs’ü korumak boynumuzun borcu” anlayışı ile hareket etmesi gerekiyor. Çünkü gerek Filistinli kardeşlerimizin gerek Filistin ve Mescid-i Aksa’nın korunması öncelikli olarak Müslümanların görevidir.  İsrail’in yıllardır yaptığı zulüm ve işgali hep beraber iyice kınasak ne yazar? Şiddeti artırılmış söylemlerin de faydası yoktur. Dolayısıyla Kudüs ve Mescid-i Aksa bilinci olan her Müslüman’ın, slogandan öte Kudüs için elini taşın altına koyması gerekir.

MEHMETÇİK KUDÜS’E GİTMELİDİR

Terörist İsrail, Müslüman  dünyanın darmadağın olması ve bir araya gelememesini fırsat bilerek ve bundan cesaret alarak kutsallarımıza saldırmaktadır. Ama işgalciler; Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Müslüman dünyanın ortak şehri ve tüm insanlığın ortak davası olduğunu bilmelidir. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir, orada Peygamberimizin (s.a.s) izi vardır, Mescid-i Aksa onurumuzdur, olmazsa olmazımızdır. İsrail şunu iyice bilmelidir ki, can verir, kan döker ve şehit oluncaya kadar  müdafaa ederiz Mescid-i Aksa’yı. Tüm dünya için bir çıban başı olan, huzuru bozan İsrail bilmelidir ki; yaptıkları yanına kar kalmayacak ve bir gece ansızın Mehmetçik gelerek, bu saldırılarının karşılığını mutlaka verecektir. Bugün, gerektiğinde sınır ötesi harekat gerçekleştiren yöneticilerimiz artık harekete geçmeli ve İsrail’in anladığı dilden konuşmalıdır. İsrail kınamaktan anlamaz, laftan anlamaz; İsrail güçten anlar ve Müslüman Türkiye başta olmak üzere İslam Dünyası İsrail’e gücünü göstermelidir.''