Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Milli(!) Piyango ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Güner, ''Miladi Yılbaşı yaklaşınca Milli(!) Piyango kumarı yeniden gündem oluyor ve İslam’a  bin yıl hizmet etmiş olan necip millete umut dağıtılarak harama bulaştırılıyor.  Milli(!) Piyango kumardır  ve haramdır, kumarda umut aranmaz, kumarda huzuru bulamazsın, kumarda huzur ararsan o huzur sana haram olur.

"DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU: KUMARDIR ve HARAMDIR"

DİB Din İşleri Yüksek Kurulu; “Taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı olan bütün şans oyunları kumar olduğundan haramdır. Zira bu tür oyunlarda bir taraf kaybederken diğer taraf haksız kazanç elde etmektedir. Buna göre şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır. Bu tür oyunların hâsılatından bazı kuruluş ve hayır kurumlarının yararlanması, onları meşru hale getirmez ve haramlık hükmünü değiştirmez. Müslümanların bu tür meşru olmayan kazanç yollarından uzak durması gerekir. Bu yollardan birisiyle kazanç elde edilmesi halinde bir an önce tövbe edilmeli ve elde edilen kazanç, sevap beklenmeyerek yoksullara verilmelidir.” Dolayısıyla piyango “Dînî” değildir. Milletimize özgü de değildir. Çünkü milletimiz inançlıdır ve İslam’ın yasakladığı kumar ve şans oyunlarının her türlüsüne karşı çıkmaktadır.

KAZANILAN PARAYLA HAYIR YAPILMAZ

Hayır yapmak için Milli(!) Piyango alınmaz, kumarla hayır yapılmaz, kumarla hayır işlemeyi düşünmek eski bir cahiliye âdeti olup İslam, bu âdeti tarihin derinliklerine gömmüştür. Haram olan şeylerin hayırlı işlere kaynak olarak görülmesi büyük bir tehlikedir. İslami kavramları haram olan uygulamalarla yan yana getirmek bile başlı başına bir vebaldir. Haramın olduğu yerde bereket olmaz. Bugün başta piyango olmak üzere kumardan kazanılan para ile hayır işlemeyi, yoksullara yardım etmeyi, hayır kurumları yaptırmayı düşünmek, bilmeden, İslam’ın tarihe gömdüğü cahiliye âdetini yeniden diriltmek demektir. Piyangodan kazanılan paranın tamamı hayır işlerine bile harcanmış olsa, bu durum piyangoya verilen bilet parasının vebalini ödemeye yetmez. Çünkü piyangoya verilen her kuruş büyük bir haram olan kumar çarkının dönmesine ciddi bir katkıda bulunmak demektir.

İLİM KURUMLARINA ADI VERİLMEZ

Kumar oyunlarını hayır kurumlarının ve ilim kurumlarının inşaatlarına sponsor yapmak, okullara adlarını vermek; Hak ile batılı, haram ile helali birbirine karıştırmaktır. Hayır hasenat işlemek ve hayra sponsor olmak adına kumar oyunlarını meşrulaştırmak, yaygınlaştırmak, insanların nazarında makul bir iş gibi göstermek daha büyük haram ve daha büyük bir günaha kapı açmaktır. Çünkü haram oynatan kurumların sponsorluğunda yapılacak kurumlarda nesillerimize Kur’an öğretilecektir ama öğrendiği Kur’an kumarı yasaklamıştır. Sünnet öğretilecektir ama sünnet de kumarı yasaklamıştır. Fıkıh öğretilecektir ama fıkıh da kumara haram hükmü vermiştir. Tüm bunlar ortadayken böyle uygulamalara kalkışmak büyük bir akıl tutulmasından başka bir şey değildir.

Peynire Yeni Bir Zam Geldi Peynire Yeni Bir Zam Geldi

DEVLET, MİLLETİNİN DİNİNİ KORUMAK ZORUNDADIR

Milli(!) Piyango bir devlet kurumudur ama devlet kurumu olması Müslümanlar üzerindeki etkisini değiştirmez. Devlet, milletinin dinini korumak zorundadır ve kumarla milletine umut dağıtamaz, milletini şans oyunlarına yönlendiremez. Piyangonun haram olduğu kadar, milleti piyango kuyruklarına mahkum etmek de haramdır. Milli(!) Piyango Haramdır. Ama Piyangoyu millileştirmek, resmileştirmek, sektörleştirmek, reklamını yapmak, halka pazarlamak, daha çok satılsın diye ikramiyesini artırmak ve resmi tv kanallarında çekilişini yapmak daha büyük korkunçtur.

Devlet, kumar ve şans oyunlarından necip milleti ve dinini muhafaza etmek zorundadır ve ne kadar kazanç getirirse getirsin Devlet eliyle bu tür kumar ve haram olan oyunlar oynatılmaz.'' dedi.