Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Ramazan Ayı münasebetiyle basın açıklaması yaptı. Mustafa Güner yaptığı açıklamada: ''Ramazan ayı, varoluşunun anlamını unutan insanlığı, bilgi, hikmet ve iffete davet eden Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu aydır. Bu ay, “Cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapatıldığı ve şeytanların zincire vurulduğu” müstesna bir aydır.  Yine; İnanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek oruç tutanların geçmiş günahlarının bağışlandığı aydır.

RAMAZAN BİR MUHASEBE MEVSİMİDİR

Sahuruyla, orucuyla, mukabelesiyle, iftarıyla ve teravihiyle ihya ettiğimiz Ramazan ayında gönüllerimizi dinlendiriyor, fıtratımıza dönüyor ve sadakalarımızla kardeşlerimize yaklaşıyoruz. Ramazan, fert olarak arındığımız, sosyal olarak da yardımlaşma/dayanışma duyarlılığımızı gözden geçirdiğimiz bir muhasebe mevsimidir. Oruç ibadetiyle takvaya eriştiren, davranışlarımızı her boyutuyla dünyevi ve uhrevi hayatı kuşatan bir hak bilincine dönüştüren bir aydır.

ORUÇ BEDENİN ZEKÂTIDIR

Ramazan; “Oruç tutun, sıhhat bulun” hadis-i şerifinde işaret edilen şifa vasıtası orucuyla bereketli bir şifa mevsimidir. “Her şeyin bir zekâtı vardır; bedenin zekâtı da oruçtur” hadis-i şerifinde de orucun bedenimiz için bir arınma vesilesi olduğu belirtilmiştir. Nasıl ki zekât, malın temizlenmesini, bereketlenmesini ve korunmasını sağlıyorsa, aynı şekilde oruç da bedenin hastalıklardan arınmasına, sıhhate ve selamete erişmesini sağlamaktadır.

MANA DÜNYAMIZI ULVİ DEĞERLERLE DONATIR

Mana dünyamız için de şifa kaynağı olan ramazan, mü’minin anlam dünyasını adalet, merhamet, muhabbet, tefekkür, ihsan, ikram, sabır, metanet, şükür ve tövbe gibi ulvi değerlerle donatır. Oruç, mü’minlerin mana dünyasında kibir, enaniyet, hırs gibi olumsuz duyguların yerini tevazu, samimiyet ve kanaat gibi erdemlerin almasını sağla. Mü’minin hayır ve hasenatla mahzun ve mahrum gönüllere yaklaşma çabası, hakikatte onu kalbindeki güzelliklere ve rabbine yaklaştırır.

RAMAZAN BİR İRFAN MEKTEBİDİR

Ramazan, imsak ile sabretmeyi, iftar ile şükretmeyi öğreten bir irfan mektebidir. Bu mektebin öğrencileri olarak mukabele takibi yapacak ve okunan kur’an âyetlerini hayatımıza tatbik edeceğiz. Ramazan, dünyevi meşguliyetlerden dolayı unuttuğumuz ya da ihmal ettiğimiz değerlerimizi yeniden hatırlatır bize. Mü’minlere, ibadet (iftar) sofrasında, hüzünleri dindiren ve sevinçleri çoğaltan paylaşmanın ve dayanışmanın lezzet ve sevabını tattırır. Rahmet ve mağfiretiyle gönül dünyamızı mamur eder, bereketiyle toplumun huzur, güven ve mutluluğunu tesis eder ramazan.

EVLERİMİZİ MESCİT YAPACAĞIZ

Salgın hastalık sebebiyle camilerde kılamadığımız teravih ve vitir namazlarını evlerimizde ve hane halkıyla birlikte cemaat halinde kılacağız. Böylece eş ve çocuklarımızı da dahil ederek onlara ramazan havasını teneffüs ettirecek ve lisan-ı hal ile örnek olacağız.

Bu vesileyle; Bereket, sıhhat ve şifa kaynağı olan ramazan ayınızı tebrik eder, özünde barındırdığı anlam, değer ve ibadetlerle bizleri maddi ve manevi hastalıklarımızdan arındırmasını, rabbimizin rızasını kazanmamıza vesile olmasını niyaz ederim.'' dedi.