Katıldığı Televizyon programında hem gül sezonunu hem de Güneykent Belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri anlatan Güneykent Belediye Başkanı Metin Kutsal, bu yıl hava şartları yüzünden gülde yüzde 25’lik bir kaybın sözkonusu olduğunu belirterek, “Havaların yağışlı geçmesi rekolte süresini uzatıyor. Güneykentte üreticilerimizin Gülçiçeğinde bu yılki fiyat beklentisi  20 lira ve üzeri. Toplama konusunda bu yıl büyük sıkıntı yaşandı. Aslında biz Belediye olarak  Kasabamıza gelen işçiler için özel yerler yaptık ama onlar çadırda kalmayı istiyorlar, işçi sorunu ciddi bir sorun. Gül toplayan işçilere kilo başına 5 lira ödeniyor. Ama ona rağmen işçi bulmak büyük bir problem” dedi. 

Maksimum Bilgisayar İftar Saatini Sunar.. Maksimum Bilgisayar İftar Saatini Sunar..

“HERKESİ GÜNEYKENT’E BEKLİYORUZ”

Gülün başkentinin Güneykent olduğunu dile getiren ve son yıllarda Gül Turizminin büyük gelişim gösterdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Metin Kutsal, “Gül mevsiminde herkesi Güneykent’e bekliyoruz” dedi.

Güneykent’te kimsenin gül fidanlarını sökmediğini belirten Kutsal, “O gülü toplamak zorundasınız. Lavanta gibi değil, gülü aynı gün sabahtan toplamak zorundasınız. Gül Cennet kokusu, Peygamber kokusudur, ben o yüzden gülün havaya atılmasına karşıyım, çünkü gül bir nimettir.” dedi. Güneykent’te Gül turizmi açısından bir yoğunluk yaşanıyor. Geçmiş yıllarda yapılan çalışmaların semeresini daha yeni alıyoruz. Üç tane tesisimiz var. Güneykent’e gelenler sabah kahvaltısını yapıp, gül toplayıp o muhteşem ortamda gülsuyu çıkarma imkanına sahipler.” Dedi.


 
Güneykent’in gülün turizminin de olabileceğini gösteren ve öğreten bir belde olduğunu belirten Belediye Başkanı Kutsal, “Belediyemizin yıllar öncesinden başlattığı turizm hareketi bugün meyvesini vermiştir. Artık Güneykent, Isparta’nın hatta Türkiye’nin gül turizm merkezidir. İstanbul’dan ve diğer şehirlerden turlar Güneykent turuna gelmektedir. Güneykent sayesinde çevremizdeki gül üretim merkezlerinde de turizm faaliyeti artmıştır. Isparta, artık gülün turizminden de para kazanmaktadır. Güneykent’in buna öncülük etmesi bizim için gurur vericidir” dedi

PANDEMİ DÖNEMİNDE BELEDİYEMİZE 16 TANE ARAÇ KAZANDIRDIK

Güneykent Belediyesi olarak Kasabaya en iyi hizmeti verme gayreti içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Metin Kutsal, “Sağolsun Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekilimiz ve Isparta Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç ve Mehmet Uğur Gökgöz’ün çok büyük desteklerini görüyoruz. Biz Pandemi döneminde Belediyemize 16 tane araç kazandırdık. Çoğu Belediye böylesi bir ortamda maaşlarını ödeyemezken, ben bile hayret ettim nasıl yaptık diye. Araçların çoğu sıfır. Ben bunu  benim Belediyecilikten gelmenin bir avantajı olarak görüyorum, 2 bin nüfuslu kasabamızda pandemi döneminde 95 bin maske dağıttık. Pandemiyi rahat bir şekilde atlattık. Camilerimizde rahat bir şekilde hijyen şekilde namazlarımız kılındı, hiçbir sıkıntı  yaşanmadı. Bahçe yollarını 35 kilometre stablize malzemeli yol yaptık, silindir aldık. Vatandaşlarımız yağmurda çamurda bile hiçbir sıkıntı yaşamadan bahçelerine gelip gittiler. Benim hayalimdi bu, bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Orman yollarının da bakımını yaptık. Geçtiğimiz günlerde TBMM Başkan Vekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç bizi İçişleri Bakanımızın yanına götürdü oradan bir şeyler alma imkanımız oldu, daha sonra Sayın Vekilimiz Mehmet Uğur Gökgöz bizi Çevre Şehircilik Bakanımızın yanına götürdü oradan da 1 milyon liralık kilit parke taşı yardımı aldık. Biz kasabamızda 9 kilometre kilit parke taşı döşedik. Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e ve Mehmet Uğur Gökgöz’e teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

“BİZ GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORUZ”

Kasabanın su konusunda sıkıntısının olmadığını belirten Başkan Kutsal, “Bizim Güneykent’teki Hayırlar Derneğimiz çok iyi çalışır, bize her zaman sorarlar bir ihtiyaç varmı diye. Biz Güneykent sevdalısıyız” dedi.

Biz her zaman sahadayız ve hemşehrilerimizin hizmetindeyiz. Her zaman bize ulaşabilirler. İçme suyu konusunda sıkıntımız yok, sulama konusunda yaşanan ufak tefek sıkıntıları da inşallah kısa zamanda çözeceğiz. Belediyemiz de personellerimizle biz bir aileyiz, ben değil biz diyoruz, biz bu bilinçle çalışıyoruz” dedi.