Yıl 2010... Devletin sulama kanalları için gönderdiği 900 bin TL ile Güneykent'e açık sulama kanalı yapıldı. Ancak söz konusu yatırım kelimenin tam anlamıyla toprağa gömüldü. Sulama için yapılan kanal toprak seviyesinin altında olduğu için su basmadı.

Böylelikle 900 bin TL toprağa gömülmüş oldu.

YAPILMASI GEREKEN BASİT BİR ŞEYDİ

Aslında yapılması gereken iş çok basitti. Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün'ün uyarıları dönemin Valisi Ali Haydar Öner tarafından dikkate alınmış olsaydı. İhale sözleşmesinde yapılacak küçük değişiklerle ya da proje tadilatıyla söz konusu sulama kanalı açık beton kanal yerine kapalı sistem damla sulama haline dönüştürülecek ve devletin 900 bin TL'si heba edilmemiş olacaktı.

BELEDİYE BAŞKANI VALİYİ UYARMIŞ

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözcün söz konusu proje ile ilgili dönemin Valisi Ali Haydar Öner'i defalarca uyardığını belirterek "Eğer söz konusu değişiklikler yapılmış olsaydı. Toprak seviyesinin altında açık beton kanal yapılmayacaktı. Sayın Öner değerlendirelim dedi, ama gerekeni bir türlü yapmadı. Şimdi belde halkı konuyla ilgili oldukça mağdur" dedi.

İL GENEL MECLİS ÜYESİ DE UYARMIŞ

Dönemin Valisi Ali Haydar Öner'i konuya ilişkin uyaran tek isim Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün değil. Keçiborlu İl Genel Meclisi üyesi Yusuf Parlak'ta Öner'e ihalenin iptal edilmesi ya da proje tadilatına gidilmesi konusunda uyarıda bulunmuş.

Parlak, "Biz Güneykent Belediye Başkanımızla birlikte Sayın Öner'e durumu anlattık. Dedik ki, Sayın valim bu devirde açık kanal olmaz. Devletin parası boşa gider. ilgileneceğini söyledi ama sonuçta açık kanal yapıldı ve devletin parası boşa gitti'' şeklinde bilgi verdi.