ISPARTA - Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, uzak doğu ülkelerinin yanı sıra Amerika, Almanya ve Kıbrıstan’da turistlerin gülün başkentine geldiğini bildirdi. Başkan Gözgün, “Geçmiş dönemden çok daha bir noktaya geldik” dedi.

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'inin karşılandığı Isparta'da, gülün başkenti Güneykent’te sezon oldukça iyi gidiyor. Güneykent’e hemen hemen her gün turist kafileri geliyor.

GÜNEYKENT’İMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITIYORUZ

​3. Gül Festivalinin ardından kafileler Ramazan ayı olmasına rağmen gelmeye devam ediyor. 

​Akdeniz muhabirine açıklamalarda bulunan Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, uzak doğu ülkelerinin yanı sıra Amerika, Almanya ve Kıbrıstan’da turistlerin gülün başkentine geldiğini bildirdi. Gözgün, “ Uzak doğudan,  Kıbrıs’tan konuklarımız var. Ayrıca Gülbirlik tarafından Amerika’dan geldiler.  Almanya’dan misafirlerimiz var. Dünyanın her yerinden turistler Güneykent’e geliyorlar. 

Yerli gruplardan da özellikle hafta sonu yoğun katılım var. Çok şükür. Geçmiş dönemden çok daha bir noktaya geldik. Güneykent’imizi en iyi şekilde tanıtıyoruz” dedi.

SABAHLA BİRLİKTE GÜL TOPLUYORLAR

​Başkan Gözgün,. “Mutluyuz. Isparta’mızın ve Güneykent’imizin gülün tanıtımında bir çok çalışmaya imza attık. Gül Festivalinden sonra turistler gelmeye başladı.

Misafirlerimiz  sabahla birlikte gül topluyor, gül kahvaltısı yapıyorlar.  Gülhane’mize gidiyorlar. Osmanlı usulüyle gül suyu ve gül yağını çıkartıyorlar. Gül reçellerinin  ve şerbetlerinin tadına bakıyorlar. Kadınlarımız Üretici Gül Kadınlar ve GÜLDEREN Kooperatiflerimiz atık malzemelerle hediyelik eşya yapıyorlar. Hep birlikte çok daha güzel çalışmalar yapacağız. Milletvekillerimize ve Valimize desteklerinden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.