AK Parti Belediye Meclis üyesi Salim Güntaç, Faceboktan, Başkan Günaydın'a açık çağrıda bulunarak, Isparta’daki çeşme sularının içilemeyecek derecede olduğunu belirterek bu soruna adi çözüm bulmasını istedi!

"Isparta içme suyu açısından Türkiye'deki birkaç sayılı şehirden biriydi. Ama maalesef Eğirdir suyundan mı kaynaklı yoksa kendi sularımızdan mı kaynaklı neden olduğunu bilmediğimiz bir kötü kokuya sahip" dedi.

Son zamanlarda gelen şikâyetlerin artması üzerine sudaki kötü kokunun meclise gündem maddesi olarak taşıyacaklarını belirten Güntaç konuşmasını şöyle sürdür "Belediye meclis üyesi olarak bizlere bu konu ile ilgili çok şikayet geliyor. Çeşmeden akan suyu bırakın İçmeyi bahçe sularken bile koku insanin burnunu sızlatıyor. Normal günlük kullanımlarda bile yemek yapılamaz hale geldi. Bundan dolayı gündeme getirdik. Kriterler tutabilir belki ama sağlıklı olduğuna inanmıyorum" şeklinde konuştu.

GÜNDEM MADDESİ YAPACAĞIZ

Güntaç "Bir daha ki belediye meclisinde bu sorunu gündem maddesi haline getirerek meclise sunacağız ve sorunun çözümünü isteyeceğiz. Çözümün nasıl yapılacağı hakkında bir bilgim yok ama bu konu ile ilgilenenler kokuyu nasıl gidereceklerini biliyorlar ve en yakın zamanda bu dertten kurtulmayı umuyoruz" dedi.

KLOR DEĞİL YOSUN KOKUYOR

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Salim Güntaç Yaptığı açıklamada Isparta'daki suların klor kokusu değil yosun kokusu olduğuna değinerek "Daha düne kadar güzel ve temiz su içebiliyorken bugün neden bu kadar kötü kokulu sulara sahibiz. Suların ucuz olmasının bir önemi yok. Önemli olan insan sağlığı... 'Sağlık her şey den önce gelir" dedi.

HAZIR SU İÇMEYEN KALMADI

Suyun ne kadar güvenli olup olmadığını söylemeleri gerektiğinin altını çizen Ak Parti Bele-diye Meclis Üyesi Salim Güntaç "Suların bu denli kötü kokmasından kaynaklı insanlar hazır sulara yöneliyor ve Isparta’da tahminimce hazır su tüketmeyen kalmadı. Kaldıysa bile Isparta’da belli yerlerde bulunan çeşmelerde kuyruklar oluyor" şeklinde konuştu.