Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Dünya Plaj Güreşi Şampiyonasında dünya 2.’si olan Isparta Belediyespor Güreş Takımı sporcusu Mustafa Mecit Uysal ve yine Türkiye 3.’sü olan Ahmet Satılmış’ı altınla ödüllendirdi.

Bu sene 13-15 Ekim tarihleri arasında Muğla Dalyan’da yapılan Dünya Plaj Güreşi Şampiyonasında Türkiye’yi 60 kg’da temsil eden Isparta Belediyespor Güreş Takımı sporcusu Mustafa Mecit Uysal dünya 2.’liğini elde etti. Yine Ahmet Satılmış’ta Türkiye 3.’lüğünü kazandı.

Bu başarıların ardından Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, güreşçileri altınla ödüllendirdi. Belediyespor Kulübü Başkanı İsmail Hakkı Uysal, Güreş İl Temsilcisi Ömer Tetik, Belediyespor Kulübü Güreş Antrenörü Fatih Ziftci, Isparta Belediyesi Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ve diğer yetkililer ile sporcuların katıldığı törende sporculara ödülleri verildi.

Isparta Belediyespor Kulübü Başkanı İsmail Hakkı Uysal, her yıl plaj güreşleri şampiyonasının yapıldığını bu etkinliğin bu yıl Türkiye’de gerçekleştirildiğini belirtti. Muğla Dalyan’da yapılan müsabakalarda Mustafa Mecit Uysal’ın 60 kg’da dünya 2.’si olduğunu söyledi. Uysal, “Başkanımız her zaman bizlerin yanında ve desteklerini sürdürüyor. Yusuf Ziya Günaydın başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

2 güreşçi ile iki başarı alındığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Sporcularımızı tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllar dünya birinciliğini kazanırlar. Yine bu başarıların elde edilmesinde büyük katkısı bulunan kulüp yöneticilerimizi ve hocalarını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi olarak düzenlendikleri yağlı pehlivan güreşlerinde başpehlivanlığı elde eden Mehmet Yeşil Yeşil’in de ziyarette bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Günaydın, Yeşil Yeşil’inde her zaman belediyespor kulübü ile beraber olduğunu ve destek verdiğini aktardı.