Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Durmuş, yeni bir istihdam alanı oluşturmak için güvenlik sistemleri konusunda kurs açacaklarını bildirdi.

     Durmuş, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, 15 kursiyerin katılacağı güvenlik sistemleri kursu açılacağını belirtti. İşsizlere işgücü kazandırmak amacıyla eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydeden Durmuş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

     ''Kurslarımıza katılmak isteyenlerin; İŞKUR İl Müdürlüğü'nden veya www.iskur.gov.tr internet adresinden iş arayan kaydı yaptırmaları ayrıca, 'Güvenlik Sistemleri' kursu için 15.10.2009 Perşembe günü saat 09.30'da İŞKUR İl Müdürlüğü'nde yapılacak kursiyer seçmelerine katılmaları gerekmektedir. 'Güvenlik Sistemleri' kursu için en az lise mezunu olan 15 kişi kursa alınacaktır.''

     Kursiyerlere Müdürlük tarafından kurs süresince günlük 15 TL cep harçlığı ödeneceğini belirten Durmuş, ayrıca kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primlerinin de karşılanacağını kaydetti. Durmuş, kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere İŞKUR-MEB onaylı mesleki sertifika verileceğini bildirdi.